Kyllinglår trenger bare salt og pepper når de serveres med ovnsstekte poteter og en hjemmelaget chilisaus. Men har du et favorittkrydder, kan du fint bruke det i tillegg.
Dagens rett
Foto: (littleclie)
Når kyllinglår og ovnsstekte poteter får følge av en hjemmelaget chilisaus blir det rock'n roll
Hvor sterk du lager chilisausen, er opp til deg. Og det er fortsatt rock'n roll om du serverer en salat ved siden av.
21 November 2024 - 00:00
Rock'n Roll kylling med chilisaus og ovnsstekte poteter
Fremgangsmåte
- Stek kyllinglårene på begge sider i stekepanne med litt olje slik at den får en fin bruning.
- Dryss over salt og pepper.
- Skjær potetene i båter, ha hvitløk og litt olivenolje over samt salt og pepper.
- Bak i ovnen ved 180 grader i 15 minutter.
- Sett samtidig kyllinglårene i ovnen og etterstek disse også i 15 minutter.
- Skru opp varmen til 200 grader for at poteter og kyllinglår skal få ekstra sprø overflate.
- Saus:
- Finhakk rødløk og hvitløk.
- Stek lett i smør i panne.
- Tilsett appelsinjuice, honning og chilisaus.
- La stå og trekke/koke inn på svak varme i 7-10 minutter.
- Server med en frisk salat.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 285.00 kr Bestillingsutvalget85 POENG
Forsiden akkurat nå