Slik skal roastbiff tilberredes
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 125° C.
- Gni kjøttet inn med salt og pepper. Kjøttstykket kan gjerne surres med hyssing, da er det lettere å få pene skiver.
- Brun kjøttet hele veien rundt i smør i en stekepanne. Stikk deretter et steketermometer inn til midten av kjøttstykket.
- Når steketermometeret viser 55 grader er snittflaten rød, ved 60 - 65 grader er den rosa.
- La kjøttet hvile i 20 minutter før det skjæres opp. Bruk en skarp kniv.
- Roastbiff kan serveres varm med råstekte eller ovnstekte poteter, grønnsaksblanding og sjysaus eller rødvinssaus.
Kald smaker den godt sammen med pepperrotkrem, waldorfsalat, pickles, rå løk, potetsalat, her er det fritt valg på øverste hylle.
Se flere oppskrifter med roastbiff her
Her finner du flere småretter som passer utmerket til koldtbordet
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
92 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
Canari-poteter
Fremgangsmåte
- Kok opp vannet. Ha i salt og godt vaskede poteter. Det er viktig å bruke små, jevnstore poteter.
- La potetene koke til de er så vidt møre, ca 15 minutter. Hell ut vann og salt og la potetene dampes et par minutter i kjelen uten lokk.
- Potetene kan serveres som de er, eller med én eller flere gode sauser, eksempelvis tomatsaus , mojosaus eller aioli .Da er det bare å dyppe de små potetene i sausen.
Ha smøret i en kjele og fres løken i noen minutter før du tilsetter finhakket eller knust hvitløk, chili og timian.
Sausen skal småputre ca. 10 minutter. Kan serveres varm, lunken eller kald til potetene.
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Deilig rødvinssaus
Fremgangsmåte
Hakk løk og hvitløk og ha det i en kjele sammen med rødvin, kraft og balsamico.
La sausen koke inn til omtrent det halve. Sil fra løken og pisk inn smør.
Smak til med salt og pepper.
Her er mange forslag til hva du kan bruke rødvinssaus til
Her finner du oppskrifter på veldig mange spennende sauser
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig