Mannen bak denne kreasjonen er Rune Pal, en av landets fremste kokker gjennom hele 30 år, som i dag driver Brasserie Blanche i Oslo. Og som er aktuell med en ny satsing på Løkka i Oslo, som rett og slett heter Hos Peder på Løkka, en videreutvikling av matboden Dypet på Vippa, og hvor fokuset er på fish'n chips.
Rune kan sin fisk, det er hevet over enhver tvil, men han har også alltid hatt et nært forhold til reinsdyr som råvare. Denne oppskriften har han laget for Finnmark Rein, som samler et femtitalls reineiere i sju reindistrikter i Finnmark og Nord-Troms, og markedsfører produktene ut mot butikk og forbruker. De beskriver det som "de mest eksklusive, smaksrike og bærekraftige stykkene kjøtt som finnes".
Det er ingen overdrivelse, for kvaliteten på produktene er skyhøy og med like høy mørhetsgrad. Og smaken er så intens og ren at du trenger svært lite for å få en stor opplevelse. Som i denne oppskriften.