Raser mot skjenkestans

La Boheme i Fredrikstad får midlertidig inndratt skjenkebevillingen. Nå raser flere av stamkundene.
Redaksjonen
12 Februar 2008 - 13:00

Kundene mener at restauranten blir forskjellsbehandlet.
 
- Kommunen driver en ufin klappjakt mot byens brune skjenkesteder, hevder Rolf Opås. Han har samlet inn 70 underskrifter mot bevillingsinndragningen ved La Boheme.
 
Konflikt
Saken handler om en konflikt mellom Opås og La Boheme-eierne på den ene siden og kommunen og Securitas på den andre.
 
Bakgrunnen for det hele er kontrollutvalgets vedtak om skjenkestopp fra 25. februar til 9. mars ved restauranten.
 
En klasse fra Skjeberg Folkehøyskole var innom La Boheme i slutten av november. En av studentene ble beskyldt av Securitas-kontrolløren for å være kranglevoren og overstadig beruset.
 
Annen versjon
Men vitner som så det hele har en helt annen versjon. De sier nemlig at mannen gikk greit for egen maskin og at han ikke var i konfrontasjon med andre i lokalet.
 
For denne episoden skal altså La Boheme miste bevillingen i 14 dager.
 
Opås mener at det er skjenketaket i byen som er problemet. Man har ikke bevillinger ledige for de store, såkalt seriøse som vil inn på markedet og må derfor bli kvitt noen i "bånn", er hans påstand.
 
Bare tull
-Tull, sier konsulent Tom B. Johansen i Fredrikstad kommune. Sakens realiteter er at Securitas har vært på stedet og avdekket alvorlige brudd på alkoholloven. At det finnes underskriftslister, misnøye med kommunen og forbannelse ellers er ikke noe vi kan ta stilling til. Vi forholder oss kun til formalitetene, sier han til Demokraten.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Dette er den beste julevinen
+
Ukens vin

Dette er den beste julevinen

Den «julete» etiketten er tilfeldig, for den har sett slik ut i siden 2008, og innholdet er av en helt annen klasse enn juleviner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
+
Tester
80 portvin, madeira, sherry, vermut, rivesaltes, banyuls og andre hetviner testet

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er

28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak
+

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak

På en 300 år gammel eiendom i Jerez lager paret Brita Wergeland Hektoen og Agustin Benjumeda sherry i mikrovolum, og på en annen mer tradisjonell måte enn de klassiske sherrybodegaene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch
Dagens rett

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch

Når den klassiske ribbemiddagen er hellig, gå for denne spennende oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Dette er den beste julevinen
+
Ukens vin

Dette er den beste julevinen

Den «julete» etiketten er tilfeldig, for den har sett slik ut i siden 2008, og innholdet er av en helt annen klasse enn juleviner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
+
Tester
80 portvin, madeira, sherry, vermut, rivesaltes, banyuls og andre hetviner testet

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er

28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det har ikke blitt laget så lite vin siden 1961

2024 ga rekordsmå avlinger over store deler av vinverdenen. Klimaendringene har hovedskylda.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Rester etter lutefiskmiddagen blir et nytt festmåltid
Dagens rett

Rester etter lutefiskmiddagen blir et nytt festmåltid

Det gjør ingenting om du beregner for mye lutefisk når restene kan bli noe så godt som denne ertesuppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak
+

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak

På en 300 år gammel eiendom i Jerez lager paret Brita Wergeland Hektoen og Agustin Benjumeda sherry i mikrovolum, og på en annen mer tradisjonell måte enn de klassiske sherrybodegaene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her