Rakefisk på tradisjonelt vis
Fremgangsmåte
- Beregn 150-250 g rakefisk pr person avhengig av hvor storspiste gjestene er, og om det er dagens hovedmåltid eller bare kveldsnacks.
- Den beste rakefisken selges i fiskedisken direkte fra spannet med hode. Den må derfor vaskes, renses og fileteres (det kan du kanskje få butikkpersonalet til å gjøre?) og til slutt skjæres i pene skiver.
- Kok 250 g ringerikspoteter med skallet på pr person - og server dem slik også!
- Skjær rødløk i syltynne skiver som du legger i iskaldt vann, gjerne med isbiter i. La skivene ligge til like før servering, hell av vannet og tørk med kjøkkenpapir. Slik blir løken sprø og mildere i smaken.
- Pisk inn noen dråper sitronsaft og smak til med salt og pepper i rømmen, enten du velger lettrømme eller seterrømme.
- Hent frem dine hjemmesyltete rødbeter, eller kjøp dem i butikken. Arranger rakefiskskivene i midten av serveringsfatet med rødløk og poteter rundt. Rømme og rødbeter i separate skåler.
Server med godt "hjemmebakt" flatbrød og gjerne også lefse.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 950.00 kr Bestillingsutvalget93 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 919.00 kr Bestillingsutvalget92 POENG
-
92 POENG
-
91 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 345.00 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG