Siden maurerne som har etterlatt et solid avtrykk på spansk mattradisjon etter flere hundre års okkupasjon, er det ikke mer en rett og rimelig at kebaben er en miks mellom de to sterke kulturene. Spansk svin møter arabisk krydder.
Maurisk svinekebab - Pinchos morunos som i Spania
Prøv disse spenstige spanske svinekebabene på grillen i kveld
Maurisk svinekebab - Pinchos morunos som i Spania
Fremgangsmåte
Ha olivenolje, spisskummen, koriander, paprikapulver, kajenne, gurkemeie, oregano, 1 ts salt og pepper i en liten stekepanne på svak varme.
Etter ca 3 min. er krydderblandingen gjennomvarm og duftende. Ta pannen av varmen og la det avkjøles til romtemperatur.
Legg bitene av svinekjøtt i en bolle og gni dem med krydderblandingen. Ha i hvitløk, persille og sitronsaft og bland godt. Dekk til og la det stå i kjøleskapet over natten.
Neste dag skrur du på stekeovnsgrillen eller tenner opp i en trekullgrill. Tre kjøttet på spidd og dryss salt på.
Legg spiddene på et stekebrett under stekeovnsgrillen eller på en grillrist. Grill dem i ca 4 minutter, vend på dem én gang, til kjøttbitene er gjennomstekt.
Legg spiddene på et fat og server dem med sitronbåter.
Flere oppskrifter på kebab finner du her
Lyst til å lage andre grillspyd gir vi deg mange andre muligheter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG