Provencalsk lammestek
Foto: Matprat/Holger Fangel

Provencalsk lammestek

Lam er nam, og for de virkelig store hyggestundene rundt middagsbordet. Her får du oppskriften på provencalsk lammestek.

Fremgangsmåte

  1. Skjær poteter og tomater i skiver.
  2. Bruk litt av oljen til å smøre en langpanne eller ildfast form og legg i potetene og tomatene.
  3. Krydre med salt og pepper.
  4. Legg smør i små klatter oppå potetene og tomatene.
  5. Finhakk persille og hvitløk og bland med griljermel.
  6. 2/3 av denne blandingen blandes med litt av olivenoljen. Det som er igjen blandes med nyrevet ost og settes til side.
  7. Gni steken inn med  sitronsaft, salt og pepper. Smør persillemassen jevnt på hele steken.
  8. Legg steken på potetskivene, sett i steketermometer og stek i ca. 1,5-2 timer på 160 °C til termometeret viser 55 °C.
  9. De siste 15 minuttene av steketiden skrur du opp varmen til 200 °C.
  10. Dryss på persille/osteblandingen og fordel litt smør i klatter.
  11. Gratinér til det er sprøtt og steketermometeret viser ca. 62 °C.

Vi byr på mange andre deilige retter med lammestek

Mange lammeretter fra hele verden finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her