Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.
Kanskje ikke til sild
En ung riesling fra kalkjordsmonn skulle man kanskje tro ble for slank og definitivt for ung, dette er nemlig vin for kjelleren, men denne klarer brasene veldig godt siden den har veldig god fylde og struktur. Både til rakefisk, lutefisk med bacon, urøykt pinnekjøtt og ribbe sitter den som et skudd. Til den nedlagte silda derimot ville jeg velge en riesling med mer restsødme.
Her finner du all den gode julematen
Ikke for det, at druene er plukket svært sent, ved slutten av oktober, gjør at de også har veldig høyt sukkerinnhold ved innhøstningen, hvilket gir en vin som tåler også ganske så utfordrende smaker i maten.
Biodynamisk drift
Den er produsert av Thomas Hensel som står bak Weingut Odinstal. En god representant for den nye energien den yngre generasjonen tilfører mange tyske vinområder, deriblant Pfalz. Vingården ligger i åssidene over Wachenheim, midt i hjertet av dette kvalitetsvinområdet, og har vært i Hensel-familiens eie siden 1998.
Den driver de 4 hektarene med vinmarker biodynamisk. I tillegg har de 3 hektar med vekselbruk av blant annet blomster, frukt, kyr, høns og bier for å sikre at økosystemet holdes i live.
Jordsmonnet hvor denne vinen kommer fra har også innslag av rød sandstein og leire. Selve vingården og vinmarkene har en unik plassering og ligger høyere enn alle andre vinmarker i denne delen av Pfalz, ved 350 m.o.h., hvilket sikrer en ekstra lang vekstperiode og god syreutvikling.