Drikke
Prisgunstig rødvin til viltet

Prisgunstig rødvin til viltet

Norsk vilt fortjener det beste, og denne vinen byr på veldig mye for drøyt to hundre kroner.
Aase E. Jacobsen
23 Januar 2014 - 06:00

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Nicolas Perrin Crozes-Hermitage 2011 (91344)har mye av «storebror» Hermitages kjøttaktige rike og fyldige frukt samt store faste munnfølelse. Perfekt til å serveres til en god viltmiddag eller legges i kjelleren. Det er sjelden at crozes overbeviser så mye som denne.

Forklaringen ligger i årgangen 2011 som ga ekstra mye rikdom til syrah fra området. En tidlig blomstring ble etterfulgt av en kjøligere sommer som roet ned prosessen før en varm høst sørget for perfekte forhold.

10 forskjellige druedyrkere

Den ligner dessuten mer på de store vinene fra Hermitage enn de ofte ganske saftpregete crozes-ene.

Produsenten Nicolas Perrin kjøper inn druer fra 10 forskjellige druedyrkere som fordeler seg over hele appellasjonen - fra de mer Hermitage-lignende områdenes granittholdige jordsmonn rundt Larnage og Chanos-Curson til Pont de l'isère, Beaumont Monteux og La Roche de Glun i den sørlige delen hvor avleiringsjord og rullesteiner dominerer.

Helst økologisk

Nicolas Perrin er et relativt nystartet selskap som så dagens lys i 2009. Det frontes av Nicolas Jaboulet, fra familien med riktig så lange tradisjoner i denne delen av Rhône.

Les mer om Jaboulet

«Etternavnet» Perrin har han lånt av sin partner, den ikke helt ukjente Perrin-familien (Beaucastel).

Les mer om Perrin

Konseptet er altså å kjøpe inn druer. Nicolas Jaboulet forteller at de vektlegger kompleksitet og passer derfor på å bruke druer fra forskjellige deler av en appellasjon, fra vinmarker med ulik eksponering og høyde og fra vinstokker av ulik alder. Druene må helst være økologisk dyrket og minstekravet av såkalt bærekraftig dyrking.

Fantastisk vin

For sin Nicolas Perrin Saint-Joseph 2012 (91343)bruker han druer fra fem ulike vinbønder som alle tilfredsstiller kravet om at de «liker å grave i jorda». Det samme gjelder for Nicolas Perrin Côte-Rôtie 2010 (9282)– for øvrig en fantastisk vin – som får druer fra både Brune og Blonde.

PS: Saint-Joseph er pr. 22. januar 2014 inne på leverandørens lager. Dersom Vinmonopolet gir beskjed om at varen er utsolgt, så medfører dette ikke riktighet.

Les om om Côte Rôtie

2009-utgaven av denne kommer i salg i mars, og da til en ekstra gunstig pris, kroner 375.

Er du fortsatt på stramt vinbudsjett, er hans Nicolas Perrin Syrah Viogner 2012 (5438)en god forsmak på hva Nicolas Perrin har å by på.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Kyllingsalat med parmesankrutonger er på bordet i løpet av 20 minutter
Dagens rett

Kyllingsalat med parmesankrutonger er på bordet i løpet av 20 minutter

En fyldig salat som kan minne om en cæsarsalat, lager du raskt av ferdigstekt kylling - eller rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her