Drikke
Prisgunstig rødvin til viltet

Prisgunstig rødvin til viltet

Norsk vilt fortjener det beste, og denne vinen byr på veldig mye for drøyt to hundre kroner.
Aase E. Jacobsen
23 Januar 2014 - 07:00

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Nicolas Perrin Crozes-Hermitage 2011 (91344)har mye av «storebror» Hermitages kjøttaktige rike og fyldige frukt samt store faste munnfølelse. Perfekt til å serveres til en god viltmiddag eller legges i kjelleren. Det er sjelden at crozes overbeviser så mye som denne.

Forklaringen ligger i årgangen 2011 som ga ekstra mye rikdom til syrah fra området. En tidlig blomstring ble etterfulgt av en kjøligere sommer som roet ned prosessen før en varm høst sørget for perfekte forhold.

10 forskjellige druedyrkere

Den ligner dessuten mer på de store vinene fra Hermitage enn de ofte ganske saftpregete crozes-ene.

Produsenten Nicolas Perrin kjøper inn druer fra 10 forskjellige druedyrkere som fordeler seg over hele appellasjonen - fra de mer Hermitage-lignende områdenes granittholdige jordsmonn rundt Larnage og Chanos-Curson til Pont de l'isère, Beaumont Monteux og La Roche de Glun i den sørlige delen hvor avleiringsjord og rullesteiner dominerer.

Helst økologisk

Nicolas Perrin er et relativt nystartet selskap som så dagens lys i 2009. Det frontes av Nicolas Jaboulet, fra familien med riktig så lange tradisjoner i denne delen av Rhône.

Les mer om Jaboulet

«Etternavnet» Perrin har han lånt av sin partner, den ikke helt ukjente Perrin-familien (Beaucastel).

Les mer om Perrin

Konseptet er altså å kjøpe inn druer. Nicolas Jaboulet forteller at de vektlegger kompleksitet og passer derfor på å bruke druer fra forskjellige deler av en appellasjon, fra vinmarker med ulik eksponering og høyde og fra vinstokker av ulik alder. Druene må helst være økologisk dyrket og minstekravet av såkalt bærekraftig dyrking.

Fantastisk vin

For sin Nicolas Perrin Saint-Joseph 2012 (91343)bruker han druer fra fem ulike vinbønder som alle tilfredsstiller kravet om at de «liker å grave i jorda». Det samme gjelder for Nicolas Perrin Côte-Rôtie 2010 (9282)– for øvrig en fantastisk vin – som får druer fra både Brune og Blonde.

PS: Saint-Joseph er pr. 22. januar 2014 inne på leverandørens lager. Dersom Vinmonopolet gir beskjed om at varen er utsolgt, så medfører dette ikke riktighet.

Les om om Côte Rôtie

2009-utgaven av denne kommer i salg i mars, og da til en ekstra gunstig pris, kroner 375.

Er du fortsatt på stramt vinbudsjett, er hans Nicolas Perrin Syrah Viogner 2012 (5438)en god forsmak på hva Nicolas Perrin har å by på.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan du også lage cæsarsalat
Dagens rett

Slik kan du også lage cæsarsalat

Det finnes like mange oppskrifter på denne klassikeren som det finnes kokker. Men noen ting ha de felles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her