I dag har vi satt en av de virkelig store klassiske suppene på menyen, den franske crème vichyssoise. Kombinasjonen av poteter og purre kan høres veldig enkel ut, men er så god at den er blitt en klassiker. I denne oppskriften har den fått tilskudd av proteiner fra kylling, men det er slett ikke nødvendig. En vegetarisk vri med stekt sopp er minst like god. Krutonger på toppen gir ekstra tekstur til retten, og krutongene lager du enkelt selv. En super måte å bruke opp gammelt brød.
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Bestill dagens rett som e-post
Potet- og purreløksuppe crème vichyssoise
Fremgangsmåte
- Poteter skrelles og kuttes i terninger.
- Gjør det samme med purren og fresalt i smør i gryta på middels varme til blank, men uten at det tar farge.
- Hell melk, fløte og kraft over, og kok i ca. 25 minutter.
- Hell alt over i en blender og kjør sammen til du får en jevn suppe. Sil og tilsett smør. Smak til med salt og pepper.
- Del kyllingbrystet i strimler og stek det i litt smør i en panne til det har fått en fin farge.
- Krydre kyllingen med litt salt og nykvernet pepper og legg kyllingen i suppen ved servering.
Flere deilige oppskrifter med rotgrønnsaker
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her finner du mange flere deilige supper
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 303.00 kr Basisutvalget89 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 295.00 kr Basisutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG