Matkurs og vinkurs

Vinsmaking Oslo 01.november

7 lagringsdyktige, varmende viner - og en hemmelighet - fra Dourodalen. Er du abonnent får du i tillegg superrabatt

7 lagringsdyktige, varmende viner - og en hemmelighet - fra Dourodalen. Er du abonnent får du i tillegg superrabatt

Møt legendariske Casa Ferreirinha og få nye favoritter fra Portugals vinregion nummer én. Som abonnent sparer du 245 kroner.
20 Oktober 2021 - 09:46

Er det noen som ikke har latt seg friste av trender og importerte, internasjonale druer, så er det portugiserne. De har stått stødig med sine nasjonale druer, og bruker like gjerne alle druetypene i én og samme vin - og det er nettopp dette som gjør dem så unike. Nå får du muligheten til å smake viner fra et prakteksempel av portugisiske vinhus, nemlig Casa Ferreirinha.

Casa Ferreirinha har operert med vindruer helt siden midten av 1800-tallet og er i dag Dourodalens største og nok mest anerkjente produsent. Dourodalen ligger i nordøstlige Portugal, og blant åser og daler befinner det seg hele 44 000 hektar vingårder.

Dourodalen byr på et enormt mangfold lokale druer
Dourodalen byr på et enormt mangfold lokale druer


Mer enn 110 druesorter vokser her i menneskeskapte skiferterrasser - druer som tåler både harde vintre og brennhete somre, som for eksempel tinta roriz (tempranillo), touriga franca og tinto Cão. Alt dette resulterer i komplekse, varmende og lagringsdyktige viner med fruktige, mørke aromaer og gode tanniner.

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

Casa Ferreirinha kan anses som pionerer og legger sin sjel i å lage de beste vinene. For å oppnå dette, kombineres vitenskap med teknologi og kunnskapsrike, engasjerte og ikke minst lidenskapelige vinmakere. Toppcuvéen Barca Velha har vært i deres portefølje siden 1952 og grunnet Ferreirinhas skyhøye standard, har det kun blitt produsert 16 årganger av den i ettertid

Casa Ferrereinha Quinto do Seixo.jpg [2.49 MB]
Casa Ferreirinhas nydelige vinmarker


Heldigvis har Ferreirinha også et bredt spekter andre herligheter, og disse vil vi gjøre bekjentskap med denne mandagen. Dette er strålende mulighet til å bli kjent de røde vinene fra Dourodalen – både stilen og de ulike variasjonene - og samtidig få smake en liten overraskelse. Hvite viner er nemlig mer sjelden vare i Douro-traktene, men denne mandagen vil dere bli servert et prakteksemplar.

Dette er altså kvelden som én gang for alle vil bevise at Portugal har mye mer enn portvin å by på. Gled deg til en øyeåpnende aften der du garantert vil få utvidet ditt repertoar og finne nye vinfavoritter.

Vinliste Casa Ferreirinha.jpg [47.66 KB]
Kveldens vinliste. Endringer kan forekomme
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap
+
Godbiter i pollisten

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap

Men fra vinbønder med begge beina godt plantet i tradisjonen for kvalitet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt
Dagens rett

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt

Denne palestinske tradisjonen minner om quesadillas, piroger og empanadas, men utkonkurrerer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her