Drikke
Portugisiske røverkjøp

Portugisiske røverkjøp

Sandra Tavares fortsetter å levere knallgod vinvaluta i flere prisklasser.
Aase E. Jacobsen
19 Februar 2014 - 06:00

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Det er særlig fra hjemgården Quinta de Chocapalha i vinområdet Alenquer, nordvest for Lisboa, at Sandra Tavares kan tilby disse ekstra gode vinkjøpene.

God frukt er hovedingrediens

Den unnselige betegnelsen Vinho Regional Lisboa ligger ikke på den portugisiske pristoppen, for å si det mildt. Men kvaliteten står altså ikke noe tilbake for mye av det som presteres lengre nord, hvor for så vidt Sandra også lager viner i toppklassen, men de lar vi ligge denne gangen.

Les mer om Sandra Tavares

Hennes «hverdagsviner», Quinta de Chocapalha Vinha da Palha 2009 (94740)og Quinta de Chocapalha Mar de Lisboa 2011 (9953), er begge saftige fyldige viner med god frukt og integrert eik.

Douro-druer for fasthet

Mens den første har Alenquer-områdets mest utbredte drue, castelão, som hovedingrediens, er den andre mer i tråd med Sandras ønske om å modernisere områdets uttrykk i kombinasjon med hennes erfaring fra Douro. Her har Douro-druene touriga nacional og franca fått selskap av tinta roriz (tempranillo) og noe syrah.

Les mer om Douro-druene

Det gir en litt fastere stil, men fortsatt snakker vi om en saftig allrounder som ikke skal lagres, men som på lik linje med den andre holder fint noen år. Selv åpnet jeg for kort tid tilbake en flaske av en annen av hennes rimelige viner i 2005-årgang, og den var fortsatt like frisk og god seks år etter innkjøp.

Syrlig skogsbærpreg

Men det er når vi kommer opp på enkeltvinmarksviner, at det virkelig begynner å svinge. Quinta de Chocapalha Vinha Mãe 2009 (9948)har overtatt for Chocapalha Reserva, men har byttet ut tinta roriz til fordel for syrah. Resultatet er en fast, frisk og svært lovende vin med flott syrlig skogsbærpreg.

Den overgås av CH by Chocapalha 2010 (9949)som representerer det maksimale Sandra klarer å hente ut av familieeiendommen. Kompleks og rik med stor munnfølelse og flott lengde. En vin som konkurrerer med Sandras tørre Douro-viner, så er den også laget av touriga nacional alene, en drue hun har virkelig kustus på.

Topp chardonnay

Selv om Sandra holder seg til portugisiske tradisjoner, leker hun seg også med andre druer. Som Quinta de Chocapalha Cabernet Sauvignon 2011 (9950)og Quinta de Chocapalha Reserva Branco 2011 (9951), noe hun gjør riktig så godt.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Quinta de Chocapalha Reserva Branco 2011 (9951)

Quinta de Chocapalha Cabernet Sauvignon 2011 (9950)

Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis
Dagens rett
Honningglasert pinnekjøtt på thaivis

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis

Har du fortsatt pinnekjøtt som ikke er spist, har du kanskje lyst å prøve en helt annen vri. Prøv denne oppskriften. da vel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her