Jeg blir mer og mer opptatt av at ting skal smake godt. Under innspillingen av Hele Norge baker lærte jeg mye av Pascal Dupuy og det han kalte «en eksplosjon i munnen».
Gir mersmak
Smaker som passer sammen, kontraster i konsistenser og vellykket steketid er det jeg tenker mest på når jeg baker.
Så også med disse «enkle» og kanskje litt unnselige julekakene. Men som når du først har fått smaken på dem, gir deg lyst på mer.
Oppskrift på fargerike julekaker
Dette er en gammel oppskrift jeg har fått fra konditor David Sponheim, men jeg har tilpasset den litt etter hvert som jeg har bakt den.
Kjappe å lage
Oppskriften på disse brune pinnene er altså ikke vanskelig. Har du det som jeg travelt før jul, kan disse lages kjapt. Det tar under 30 minutter.
På en enkel og hurtig måte har du nå ett slag, enten du har tenkt å bake i alt syv, eller nøyer deg med et par.
TIPS: Jo tynnere du trykker ned deigen, jo hardere blir dine pinner. Vil du ha myke pinner, er det best å la tykkelsen på deigen være ca 1 cm etter at den er trykket ned. Se flere kokketips