Kakebunn:
- Ha egg og sukker i en bakebolle og pisk til lett eggedosis.
- Smelt smøret og la det avkjøles.
- Bland sammen mel, bakepulver og krydder og bland vekselvis det tørre og yoghurt inn i eggedosisen. Det er viktig at du ikke rører for mye, så bruk gjerne en håndvisp.
- Hell i det smeltede smøret, og rør forsiktig til alt er blandet.
- Fordel røren i tre små kakeformer (15 cm i diameter), eller stek kaken i en liten langpanneform. Husk bakepapir!
- Stek kaken midt i ovnen på 180 °C i 25–35 minutter. Sjekk med en kakepinne eller et grillspyd i tre om kaken er ferdig stekt. Stikk i midten av kaken, fester det seg røre på pinnen må den steke litt til. Avkjøl på rist.
- Hvis du stekte kaken i langpanneform: Stikk ut 3 runde sirkler med diameter på 14-15 cm.
Sjokolademousse:
- Knekk sjokolade i biter, eller finhakk den. Ha den i en skål/bolle og smelt sjokoladen over vannbad.
- Legg gelatin i bløt i 5 minutter.
- Pisk kremfløte til en myk og lett krem.
- Når sjokoladen har smeltet, klem ut vannet av gelatinen og smelt den i sjokoladen.
- Rør inn romtempererte egg.
- Vend forsiktig den piskede kremen inn i sjokoladen (pass på at ikke sjokoladen er for varm, da kan kremen sprekke).
- La moussen tykne litt før du monterer kaken.
Montering:
- Legg en kakebunn ned i en kakeform på ca. 15 cm kledd med bakepapir.
- Ha halvparten av sjokolademoussen over i formen, legg på en ny bunn og fyll i resten av moussen, avslutt med den siste bunnen.
- Sett kaken kaldt til moussen stivner.
- Kaken kan gjerne stå til dagen etter før den pyntes.
Lag sjokoladekrem:
- Knekk sjokolade i biter og ha dem i en bolle. Sett bollen over en liten kjele med vann (vannbad). Obs! Bollen bør ikke komme i kontakt med vannet, da det kan bli for varmt for sjokoladen.
- Sett kjelen på kokeplaten og la vannet småkoke. Rør i sjokoladen innimellom, og ta den av platen straks den har smeltet. Du kan også smelte sjokoladen i mikrobølgeovn.
- Kjør romtemperert smør og melis sammen i en kjøkkenmaskin med K-visp til blandingen er luftig og lys gul, ca. 5 minutter.
- Hell avkjølt, smeltet sjokolade i bollen og pisk til alt er godt blandet, 5-7 minutter. Obs! Er sjokoladen for varm vil kremen sprekke.
Pynting:
- Smør det meste av sjokoladekremen på kaken.
- Pynt kaken med peppernøtter, bruk litt sjokoladekrem til å feste peppernøttene på kaken.
- Sprøyt eventuelt resten av sjokoladekremen mellom peppernøttene.
Slik lager du peppernøtter selv
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev