Matkurs og vinkurs

Vinkurs 25. april i Oslo

Bli kjent med kultvinen pet nat gjennom 8 juicy sprudleviner

Bli kjent med kultvinen pet nat gjennom 8 juicy sprudleviner

Pet nat er på alles lepper om dagen, og det ikke uten grunn. Disse sprudlevinene er saftige, crispy og ikke minst smakfulle. Våren står for dør, og etter denne smakingen vet du hvilke godbiter det er verdt å plukke med seg fra polet.
14 Februar 2022 - 14:02
Force celeste pet nat modning
Hos Mother Rock ligger Force Celeste
pet nat til modning.

Her får du en unik mulighet til å smake lekre pet nat-viner fra de hotteste produsentene i både Spania, Østerrike og Sør-Afrika. Bla lenger ned for å se den fristende vinlisten.

Pet nat er en forkortelse for «pétillant naturel» som betyr «naturlig sprudlende» - og det er nettopp det du vil få kjennskap til denne mandagen. Vinene er laget på méthode ancestrale, og denne metoden oppsto på 1500-tallet. Dette gjør den til en av de eldste måtene å lage musserende vin på. Her tappes saften på flaske mens gjæret fremdeles spiser på druesukkeret, altså mens den fremdeles gjærer, og dermed fanges boblene i flasken. Dette gir viner med lette bobler, og den karakteristiske juicy smaken vi elsker. 

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

Takket være pet nat-viners allsidighet og lettdrikkelighet er de inne i en stor popularitetsbølge. I tillegg er prosessen helt naturlig og fri for noen som helst type tilsetningsstoffer, hvilket står i stil med etterspørselen etter bærekraftig vin.

Denne kvelden gir Ove Kvalheim oss muligheten til å smake et herlig knippe juicy, friske pet nat-viner fra Østerrike, Spania og Sør-Afrika som alle viser hvor gode resultater man får gjennom naturlige, økologiske prosesser. Ove er importør for Unico som spesialiserer seg på nettopp denne typen viner, og han har valgt ut de beste, mest populære vinene slik at du selv skal kunne finne din favoritt.

Sør-Afrika

Craig Hawkins i vinmarken
Craig Hawkins i vinmarken

Hos Testalonga gresser og gjødsler kveg i vinmarkene for at naturen skal gå sin gang og gi oss viner i en helt egen liga. Craig Hawkins er Sør-Afrikas konge av naturlige viner, og med svært begrenset opplag er vi noen av de få som får gleden av å smake på to eksemplarer.

Mother Rock Wines og eier Johan Meyer er en av Sør-Afrikas mest spennende produsenter og vel verdt å følge med på. Mother Rock har en mer eksperimentell tilnærming til vinproduksjon med kombinasjon av skallkontakt og blandinger med forskjellige druer som gir eksepsjonelle viner.


Rall Wines
drives av Donovan Rall som har stort fokus på riktig jordsmonn - granitt for rødvin og skifer for hvit - og akkurat det har han sikret seg i Swartland og Stellenbosch. Resultatet er herlig kraftfulle og krystallklare småskala-viner vi vil få en smakebit av. 

Spania

MicroBio Wines og vinmaker Ismael Gozalo holder til i en underjordisk kjeller fra 1100-tallet. Ismael bruker mange forskjellige beholdere og gjærings- og lagringsteknikker til å produsere sine unike viner. Alle er de ufiltrerte og finnes kun i små kvanta, så her gjelder det å drikke dem før de forsvinner.

Driftige Maria Barrenas prosjekt heter Entre Vinyes og fra hennes gamle vinstokker og økologisk driftede vineri får vi smake en av de fokuserte, flotte vinene. Forvent sitrus, fersken, blomster og urter i skjønn harmoni.

Ismael og Santi Microbio Wines
Ismael og Santi fra Microbio Wines


Østerrike

Christoph Hoch kommer fra en vinmakerfamilie i østerrikske Kremstal. Han lærte seg opprinnelig å lage vin etter tradisjonelle metoder, men syntes raskt det ble litt kjedelig og begynte i stedet å eksperimentere med utgangspunkt i familiens druer og vineri. Mellom vinrankene sine planter han ulike vekster som bidrar til naturlig balanse, som for eksempel sennepsplanter for svovel og rug for karbon. Resulatet får vi gleden av å smake denne kvelden.

Vinliste
Kveldens viner. Endringer kan forekomme.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her