Matkurs og vinkurs

Vinkurs 25. april i Oslo

Bli kjent med kultvinen pet nat gjennom 8 juicy sprudleviner

Bli kjent med kultvinen pet nat gjennom 8 juicy sprudleviner

Pet nat er på alles lepper om dagen, og det ikke uten grunn. Disse sprudlevinene er saftige, crispy og ikke minst smakfulle. Våren står for dør, og etter denne smakingen vet du hvilke godbiter det er verdt å plukke med seg fra polet.
14 Februar 2022 - 14:02
Force celeste pet nat modning
Hos Mother Rock ligger Force Celeste
pet nat til modning.

Her får du en unik mulighet til å smake lekre pet nat-viner fra de hotteste produsentene i både Spania, Østerrike og Sør-Afrika. Bla lenger ned for å se den fristende vinlisten.

Pet nat er en forkortelse for «pétillant naturel» som betyr «naturlig sprudlende» - og det er nettopp det du vil få kjennskap til denne mandagen. Vinene er laget på méthode ancestrale, og denne metoden oppsto på 1500-tallet. Dette gjør den til en av de eldste måtene å lage musserende vin på. Her tappes saften på flaske mens gjæret fremdeles spiser på druesukkeret, altså mens den fremdeles gjærer, og dermed fanges boblene i flasken. Dette gir viner med lette bobler, og den karakteristiske juicy smaken vi elsker. 

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

Takket være pet nat-viners allsidighet og lettdrikkelighet er de inne i en stor popularitetsbølge. I tillegg er prosessen helt naturlig og fri for noen som helst type tilsetningsstoffer, hvilket står i stil med etterspørselen etter bærekraftig vin.

Denne kvelden gir Ove Kvalheim oss muligheten til å smake et herlig knippe juicy, friske pet nat-viner fra Østerrike, Spania og Sør-Afrika som alle viser hvor gode resultater man får gjennom naturlige, økologiske prosesser. Ove er importør for Unico som spesialiserer seg på nettopp denne typen viner, og han har valgt ut de beste, mest populære vinene slik at du selv skal kunne finne din favoritt.

Sør-Afrika

Craig Hawkins i vinmarken
Craig Hawkins i vinmarken

Hos Testalonga gresser og gjødsler kveg i vinmarkene for at naturen skal gå sin gang og gi oss viner i en helt egen liga. Craig Hawkins er Sør-Afrikas konge av naturlige viner, og med svært begrenset opplag er vi noen av de få som får gleden av å smake på to eksemplarer.

Mother Rock Wines og eier Johan Meyer er en av Sør-Afrikas mest spennende produsenter og vel verdt å følge med på. Mother Rock har en mer eksperimentell tilnærming til vinproduksjon med kombinasjon av skallkontakt og blandinger med forskjellige druer som gir eksepsjonelle viner.


Rall Wines
drives av Donovan Rall som har stort fokus på riktig jordsmonn - granitt for rødvin og skifer for hvit - og akkurat det har han sikret seg i Swartland og Stellenbosch. Resultatet er herlig kraftfulle og krystallklare småskala-viner vi vil få en smakebit av. 

Spania

MicroBio Wines og vinmaker Ismael Gozalo holder til i en underjordisk kjeller fra 1100-tallet. Ismael bruker mange forskjellige beholdere og gjærings- og lagringsteknikker til å produsere sine unike viner. Alle er de ufiltrerte og finnes kun i små kvanta, så her gjelder det å drikke dem før de forsvinner.

Driftige Maria Barrenas prosjekt heter Entre Vinyes og fra hennes gamle vinstokker og økologisk driftede vineri får vi smake en av de fokuserte, flotte vinene. Forvent sitrus, fersken, blomster og urter i skjønn harmoni.

Ismael og Santi Microbio Wines
Ismael og Santi fra Microbio Wines


Østerrike

Christoph Hoch kommer fra en vinmakerfamilie i østerrikske Kremstal. Han lærte seg opprinnelig å lage vin etter tradisjonelle metoder, men syntes raskt det ble litt kjedelig og begynte i stedet å eksperimentere med utgangspunkt i familiens druer og vineri. Mellom vinrankene sine planter han ulike vekster som bidrar til naturlig balanse, som for eksempel sennepsplanter for svovel og rug for karbon. Resulatet får vi gleden av å smake denne kvelden.

Vinliste
Kveldens viner. Endringer kan forekomme.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her