Du kan velge og vrake fra en rikholdig meny, fra 18 sopranarier via minst like mange duetter og ensembler til et utvalg sakralmusikk og viser. Hver "rett" koster fra 90 til 120 kroner. Best av alt: Det nabobordet bestiller, nyter jo også du godt av. Det er ikke hvem som helst som står på scenen. Kjente navn som Den Norske Operas supertenor av lyrisk dramatisk kaliber, Ivar Gilhuus, Erik Larsen, dramatisk tenor med engasjement hos Folkoperan i Stockholm senere i høst og DNO neste vår (Flaggermusen), den strålende barytonen Ole Jørgen Kristiansen med bakgrunn fra DNO og tyske scener og dypest av alle Eivind Bøksle, kjent radiobass fra programmet Midt i Musikken. Kvinnestemmene håndteres av mezzosopranen Hege Høisæther og sopranene Liv Tandberg, Cecilia Lindvall og Kristin Bjerkerud. Alle unge og lovende. Erik Larsen er sågar kjøkkensjef, en rolle han har gode forutsetninger for å fylle, siden han startet sin yrkeskarriere som sådan. I Hollendergaten byr han på sang og et enkelt, men velsmakende kjøkken: Salater, paier og eget, hjemmebakt olivenbrød. Alt til svært rimelige priser. Det gjelder for øvrig også den ledsagende drikke (alle rettigheter). Larsen har også sin egen sangmeny, men den fremføres kun mellom kl 18.00 og 20.45. Bak dette unike konseptet står noen utrettelige sjeler det står respekt av, Agnes Randers-Pehrson og Sturle Rognstad, begge med bakgrunn fra og lang erfaring innen musikk, koreografi og regi. De startet i 1983 Opera Mobile, en uavhengig institusjon som benyttet seg av dyktige freelancere. Norsk Kammeropera, også en frittstående enhet, ble stiftet da de gikk ut av Opera Mobile. - Jeg har gjort bruk av rundt 900 freelance-kunstnere gjennom disse 14 årene, så jeg har god oversikt over hvem som er dyktige innen de respektive fag, sier Agnes Randers-Pehrson. Og det er Levende Jukebox et godt bevis på. Ring 22 17 90 10 el. 22 44 37 79 for bordbestilling. Den vakkert oppussede, tidligere Metodistkirken er dessuten perfekt for private arrangementer. Da tilbyr selvsagt ensemblet musikalske spesialmenyer. Perle II Hvis du ikke lar deg friste av Norsk Kammeroperas matmeny, er Art Deco Café i Platous gt. 2B, et steinkast derfra, et utmerket alternativ til restaurantene i byens sentrum. Prisene er dessuten langt mer behagelig for lommeboken. Vennlig og personlig service kombinert med ujålete, velsmakende mat i rustikke, men lune omgivelser er hva kjøkkensjefen Osman byr på. Fransk og orientalsk inspirert mat med friske råvarer er fellesnevner for den passe omfangsrike menyen. Telefon 22 19 98 20. Ved inngangsdøren har innehaveren latt oppføre en messingplakett med følgende budskap: Røykere velkommen, ikke-røykere på eget ansvar. Dermed er du advart.
Perler på østkanten
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Lag lammerull og sylteflesk selv
Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted.
Les hele sakenEvents
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Francesco Marzola er Europas 7. beste
Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.
Les hele saken