Du kan velge og vrake fra en rikholdig meny, fra 18 sopranarier via minst like mange duetter og ensembler til et utvalg sakralmusikk og viser. Hver "rett" koster fra 90 til 120 kroner. Best av alt: Det nabobordet bestiller, nyter jo også du godt av. Det er ikke hvem som helst som står på scenen. Kjente navn som Den Norske Operas supertenor av lyrisk dramatisk kaliber, Ivar Gilhuus, Erik Larsen, dramatisk tenor med engasjement hos Folkoperan i Stockholm senere i høst og DNO neste vår (Flaggermusen), den strålende barytonen Ole Jørgen Kristiansen med bakgrunn fra DNO og tyske scener og dypest av alle Eivind Bøksle, kjent radiobass fra programmet Midt i Musikken. Kvinnestemmene håndteres av mezzosopranen Hege Høisæther og sopranene Liv Tandberg, Cecilia Lindvall og Kristin Bjerkerud. Alle unge og lovende. Erik Larsen er sågar kjøkkensjef, en rolle han har gode forutsetninger for å fylle, siden han startet sin yrkeskarriere som sådan. I Hollendergaten byr han på sang og et enkelt, men velsmakende kjøkken: Salater, paier og eget, hjemmebakt olivenbrød. Alt til svært rimelige priser. Det gjelder for øvrig også den ledsagende drikke (alle rettigheter). Larsen har også sin egen sangmeny, men den fremføres kun mellom kl 18.00 og 20.45. Bak dette unike konseptet står noen utrettelige sjeler det står respekt av, Agnes Randers-Pehrson og Sturle Rognstad, begge med bakgrunn fra og lang erfaring innen musikk, koreografi og regi. De startet i 1983 Opera Mobile, en uavhengig institusjon som benyttet seg av dyktige freelancere. Norsk Kammeropera, også en frittstående enhet, ble stiftet da de gikk ut av Opera Mobile. - Jeg har gjort bruk av rundt 900 freelance-kunstnere gjennom disse 14 årene, så jeg har god oversikt over hvem som er dyktige innen de respektive fag, sier Agnes Randers-Pehrson. Og det er Levende Jukebox et godt bevis på. Ring 22 17 90 10 el. 22 44 37 79 for bordbestilling. Den vakkert oppussede, tidligere Metodistkirken er dessuten perfekt for private arrangementer. Da tilbyr selvsagt ensemblet musikalske spesialmenyer. Perle II Hvis du ikke lar deg friste av Norsk Kammeroperas matmeny, er Art Deco Café i Platous gt. 2B, et steinkast derfra, et utmerket alternativ til restaurantene i byens sentrum. Prisene er dessuten langt mer behagelig for lommeboken. Vennlig og personlig service kombinert med ujålete, velsmakende mat i rustikke, men lune omgivelser er hva kjøkkensjefen Osman byr på. Fransk og orientalsk inspirert mat med friske råvarer er fellesnevner for den passe omfangsrike menyen. Telefon 22 19 98 20. Ved inngangsdøren har innehaveren latt oppføre en messingplakett med følgende budskap: Røykere velkommen, ikke-røykere på eget ansvar. Dermed er du advart.
Perler på østkanten
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.
Les hele sakenVart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.
Les hele saken