- Start med å dele opp ribbesiden mellom hvert ribbein. Legg pinnekjøttet i en vid kjele fylt med vann i 3 døgn. Hvis du har dårlig tid, kan du nøye deg med ett døgn og bytte vann et par ganger.
- Alt 1:
Legg jevnstore og godt vaskede mandelpoteter i bunnen av kjelen.
- Alt 2:
Legg en metallrist eller bjørkepinner (uten bark) i bunnen av en kasserolle.
- Fyll på vann slik at det står i høyde med underlaget. Eller aller helst en kombinasjon av 50/50 vann og juleøl eller rødvin.
- Legg kjøttbitene på kryss og tvers over. Kok opp og la dampe under lokk til kjøttet løsner fra bena (minst 2 timer, helst det dobbelte). Pass nøye på så det ikke koker tørt.
- Pølsene legges på toppen og damper med pinnekjøttet de siste 10-15 minuttene.
- Servering:
Ta opp pinnekjøttet og legg det i en ildfast form som settes under grillen i ca. 5 minutter.
- Ta opp potetene og legg dem i en serveringsbolle.
- Sil kraften over i en kjele. Pisk inn 1 ss maizenna per 2.5 dl kraft. Hell over i et sausenebb.
- Serveres på glovarme tallerkener med vossakorv, kålrotstappe, sjy, kokte poteter og sennep.
Slik lager du vossakorv med rotgrønnsaker
Hjemmelaget rotmos
Dette drikker du til pinnekjøtt
Mange flere oppskrifter med pinnekjøtt finner du her
Denne pinnekjøttoppskriften kreert av Hellstrøm er ekstra populær
Kjøtt
Ribbe Pinnekjøtt Kalkun Smalahove
Drikkeforslag
Fisk
Lutefisk Torsk Kveite Sild Rakefisk Tilbehør
Drikkeforslag
Koldtbord, pålegg og småretter
Pålegg Småretter Tilbehør Drikkeforslag
Julekaker og desserter
Julekaker Juledesserter Drikkeforslag
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev