Drikke
Perfekt champagne til 17. mai-festen

Perfekt champagne til 17. mai-festen

Denne champagnen er svært anvendelig og tåler også vanskelige smaker.
Aase E. Jacobsen
15 Mai 2013 - 13:55

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Drappier Quattuor Blanc de Quatre Blancs Brut (57190)er en svært fyldig og karaktersterk champagne. En typisk matchampagne med god fedme, fint skum og bra friskhet. 

Spesiell men god

En champagne som tåler å møte koldtbordets mange utfordrende smaker, uten å bukke under, som veldig mange champagner på «standardnivå» gjør.

Slik lager du et bugnende koldtbord

Den en altså en spesiell champagne, men i positiv forstand. Og først og fremst på grunn av druemiksen. Den er laget av fire ulike hvite druer, hvor bare én av dem tilhører det vanlige champagneutvalget, nemlig chardonnay.

Se test av blanc de blancs-champagne

De tre øvrige er veldig tradisjonsrike druer, men som i stor grad er fortrengt i Champagne. Blanc vrai er vi familiær med fra andre områder som pinot blanc. L’arbanne og petit meslier hører hjemme i underområdene Aube og Marne respektive.

Knusktørr og ren

Det er Drappier som står bak denne spesielle champagnen. De har ellers et veldig bredt utvalg i Norge, men det er bare Quattuor og Drappier Carte Blanche Brut (30532)som er representert i basis.

Les mer om Drappier

Deres aller beste kjøp, Champagne Drappier Brut Nature (41256), må nok bestilles, men det er til gjengjeld en champagne som fortjener mer oppmerksomhet. Den finnes dessuten i en ekstra god magnumutgave, Drappier Brut Nature (41949). Som alt hos Drappier er bruken av svovel minimal.

Unngår pumping og filtrering

Men akkurat denne cuvéen finnes også i en spesiell utgave som er laget helt uten bruk av svovel – og er visstnok den eneste i sitt slag i hele regionen. Med eller uten svovel er Brut Nature en superlekker sak til en knallgod pris.

Les mer om bruk av svovel

Toppcuvéen Drappier Millésime Exception Brut 2005 (59514)er også svært prisgunstig tatt i betraktning at den har ligget minst fem år på bunnfallet. Den er ikke filtrert og halvparten av vinen er modnet i store eikefat. Her som ellers hos Drappier unngås pumping under fremstillingen for å redusere uønsket oksidasjon mest mulig.

Drappier Grande Sendrée Brut 2005 (14384)er mer robust i stilen, men gjør en god jobb på matbordet.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Super før-vårvin til knallpris
+
Ukens vin

Super før-vårvin til knallpris

De første tegnene på lysere tider feires med denne herlige hvitvinen fra Rioja – til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Super før-vårvin til knallpris
+
Ukens vin

Super før-vårvin til knallpris

De første tegnene på lysere tider feires med denne herlige hvitvinen fra Rioja – til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 05. mai

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse

Vi har gleden av å invitere deg til Taste vinmesse – en fest for smaksløkene! 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her