Drikke
Perfekt champagne til 17. mai-festen

Perfekt champagne til 17. mai-festen

Denne champagnen er svært anvendelig og tåler også vanskelige smaker.
Aase E. Jacobsen
15 Mai 2013 - 13:55

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Drappier Quattuor Blanc de Quatre Blancs Brut (57190)er en svært fyldig og karaktersterk champagne. En typisk matchampagne med god fedme, fint skum og bra friskhet. 

Spesiell men god

En champagne som tåler å møte koldtbordets mange utfordrende smaker, uten å bukke under, som veldig mange champagner på «standardnivå» gjør.

Slik lager du et bugnende koldtbord

Den en altså en spesiell champagne, men i positiv forstand. Og først og fremst på grunn av druemiksen. Den er laget av fire ulike hvite druer, hvor bare én av dem tilhører det vanlige champagneutvalget, nemlig chardonnay.

Se test av blanc de blancs-champagne

De tre øvrige er veldig tradisjonsrike druer, men som i stor grad er fortrengt i Champagne. Blanc vrai er vi familiær med fra andre områder som pinot blanc. L’arbanne og petit meslier hører hjemme i underområdene Aube og Marne respektive.

Knusktørr og ren

Det er Drappier som står bak denne spesielle champagnen. De har ellers et veldig bredt utvalg i Norge, men det er bare Quattuor og Drappier Carte Blanche Brut (30532)som er representert i basis.

Les mer om Drappier

Deres aller beste kjøp, Champagne Drappier Brut Nature (41256), må nok bestilles, men det er til gjengjeld en champagne som fortjener mer oppmerksomhet. Den finnes dessuten i en ekstra god magnumutgave, Drappier Brut Nature (41949). Som alt hos Drappier er bruken av svovel minimal.

Unngår pumping og filtrering

Men akkurat denne cuvéen finnes også i en spesiell utgave som er laget helt uten bruk av svovel – og er visstnok den eneste i sitt slag i hele regionen. Med eller uten svovel er Brut Nature en superlekker sak til en knallgod pris.

Les mer om bruk av svovel

Toppcuvéen Drappier Millésime Exception Brut 2005 (59514)er også svært prisgunstig tatt i betraktning at den har ligget minst fem år på bunnfallet. Den er ikke filtrert og halvparten av vinen er modnet i store eikefat. Her som ellers hos Drappier unngås pumping under fremstillingen for å redusere uønsket oksidasjon mest mulig.

Drappier Grande Sendrée Brut 2005 (14384)er mer robust i stilen, men gjør en god jobb på matbordet.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj
Dagens rett
Janssons fristelse

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj

Det er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her