Pastaskjell med laks i sitronsaus
Fremgangsmåte
- Skjær fiskefileten i store terninger på 3 x 3 cm.
- Varm litt olje og smør i en panne eller tykkbunnet kasserolle og stek fisken på middels høy varme til den har fått fin stekeflate på en side. Stek fisken i to omganger og sett den til side.
- Pastasausen:
Finhakk hvitløken og kutt opp vårløken. Ta vare på det ytterste av det grønne som pynt. - Ha det i en gryte med smør og la det surre på svak varme i ca 2 minutter.
- Tilsett matfløte, kok opp og la koke til den tykner.
- Tilsett sitronsaft og revet skall av sitron.
- Rør rundt og la sausen småkoke i noen minutter til. Smak til med salt og pepper.
- Tilsett fisken og persille og la det småkoke i ca 1-2 minutter under forsiktig omrøring.
- Mens pastasausen lages kokes pastaen "al dente" i en stor kjele fosskokende saltet vann.
- Vannet helles av, og blandes med pastasausen.
- Drypp over finhakket vårløk-grønt på toppen.
- Server med en grønn salat og godt brød ved siden av.
Tips: Stek gjerne laksen slik at den har en lett rå kjerne og ha den i helt til slutt, da får du frem den delikate fiskesmaken bedre.
På jakt etter en ny pastaoppskrift? Her er våre beste
Apéritifs store pastaguide finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG