Sitron, hvitløk, mynte, tomat, persille og ekstra god olivenolje er smaken av Middelhavet. Det er smaker som gir velkommen energi i desembermørket. Og som ikke belaster matbudsjettet unødvendig.
Dagens rett
Foto: (Istock)
En smaksrik pastarett med Middelhavsinspirasjon lyser opp en desembermandag
Denne pastaretten kickstarter den første adventsuka. Og en god avkobling fra alle julesmaker. Smaksrik, men ikke alt for mettende.
04 Desember 2023 - 00:00
Pasta fra Middelhavet
Fremgangsmåte
- Riv sitronskall i fine strimler. Pass på slik at det hvite ikke kommer med, for da blir oljen besk.
- Bland sitronskall, mynte, olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.
- Bak småtomater, olivenolje, sitronsaft og finhakket hvitløk i ovnen ved 175 grader i 10-12 minutter.
- Kok pastaen som anvist på pakken.
- Fordel oljeblandingen over pastaen.
- Bland inn oliven og bakte småtomater.
- Dryss over finhakket bladpersille.
- Server med godt brød og litt spekemat for den som vil ha litt kjøtt attåt.
På jakt etter en ny pastaoppskrift? Her er våre beste
Her er alt du behøver å vite om pasta
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå