Dagens rett

Pasta florentine - Penne med sopp, spinat, valnøtter og ostesaus

Den klassiske pastaretten florentine med ostesaus og spinat trenger bare det
Foto: (JoeGough)

Den klassiske pastaretten florentine med ostesaus og spinat trenger bare det

For hvem trenger kjøtt når du har en fyldig ostesaus, sopp og spinat i pastaretten?
10 Juli 2022 - 23:00

At alt blir bedre med ostesaus er ingen overdrivelse, bare ren sannhet. 

Derfor trenger du ikke kjøtt i en pastarett som denne. Selv om pasta florentine ofte kommer med kylling, synes jeg sopp er mye bedre. Superenkelt og supergodt.

Og ostesausen kan du variere i det uendelige. De fleste har noen tørre osteskalker i kjøleskapet og de skal ikke i søpla, men i sausen. Har noen av de mugg på seg, vaske det rett og slett bort og tørk godt etterpå. Ost er en levende organisme (kanskje ikke den fra tuben), så mugg er en del av pakka. 

Blåmuggost er den edleste formen, og kan fint inngå i denne oppskriften. 

Vil du lage en annen pastarett finner du veldig mange her

Pasta florentine - penne med sopp, spinat, valnøtter og ostesaus

Pasta florentine - penne med sopp, spinat, valnøtter og ostesaus

Fremgangsmåte

  1. Stek soppen på middels varm panne i olje og krydre med salt og pepper.
  2. Tilsett spinaten litt etter litt slik at den "smelter", men ikke steker.
  3. Ta pannen av platen. 

Ostesaus:

  1. Smelt smør i en kjele og rør inn melet.
  2. Spe med melken under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk.
  3. Ha i parmesan og den andre ostesorten og rør til osten smelter.
  4. Smak til med hvit pepper og muskat.

Kok pasta etter anvisning på pakken. 

Bland sopp/spinat samt valnøtter og pasta i ostesausen og server.

Her finner du flere vegetar pastaretter

Vil du lage en annen pastarett finner du veldig mange her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her