Øvrige nye hvitviner i september 2009

Ikke den helt store spenningen, men det skal godt gjøres gitt alle de andre gode hvite kjøpene.
Redaksjonen
04 September 2009 - 15:47

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. september 2009. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Øvrige nye hvitviner

(85p)
Wagner Stempel Weissburgunder Trocken 2008
Weingut Wagner Stempel
Tyskland - Rheinhessen
80304 VSD - kr 137,00 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Lys gul. Fin frisk duft med sitrus og mineraler.
Smak: Fruktig friskt anslag, god syre, en del grønne toner mot slutten, sitter godt. (2008)
Bruksområde: Drikkevin, enklere retter.
Vurdering: En frisk og god vin for de neste to årene. Meget godt kjøp. (2008)
Laget av: 100% Weissburgunder
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(84p)
Battenfeld-Spanier Weissburgunder Trocken Estate 2008
Weingut Carolin Spanier-Gillot
Tyskland - Rheinhessen
10582 VSD - kr 137,90 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
NON DOS
Farge og duft: Lys gul. Veldig innbydende duft av gule frukter, blomster og urter.
Smak: Fruktig anslag, god syre, frisk og fruktig, sitter bra, tørker fint mot slutten. (2008)
Bruksområde: Drikkevin, salater, reker med rømme eller majones.
Vurdering: En fruktig og lettdrikkelig vin som likevel har karakter. Best innen et par år. Godt kjøp. (2008)
Laget av: 100% Weissburgunder
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 5 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷ (80p)
Santa Helena Chardonnay 2008
Viña Santa Helena
Chile - Central Valley
16541 Vectura - kr 299,90 (300cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Farge og duft: Lys gul. Søtlig litt emmen duft med en del blomster og modne gule epler.
Smak: Bløtt anslag, myk frukt, moden men likevel bra friskhet, siter en stund. (2008 BiB)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En ok hvitvin. Verd prisen. (2008 BiB)
Laget av: 100% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 1-3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (79p)
Piat d'Or 2008
Piat Père et Fils
Frankrike - Oc
15638 VSD - kr 99,00 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Podium Wines
Farge og duft: Lys gul. Ren duft med modne gule frukter, snev av mineraler.
Smak: Bløtt anslag, veldig myk med en del sødme, sitter en stund. (2008)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: Bør serveres godt avkjølt. Nå. Verd prisen. (2008)
Laget av: 95% Chardonnay, 5% diverse druer
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Skinkegrateng til middag kan alle lage
Dagens rett

Skinkegrateng til middag kan alle lage

En grateng rett fra ovnen er manges favoritt. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her