Øvrige nye hvitviner i september 2009

Ikke den helt store spenningen, men det skal godt gjøres gitt alle de andre gode hvite kjøpene.
Redaksjonen
04 September 2009 - 14:47

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. september 2009. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Øvrige nye hvitviner

(85p)
Wagner Stempel Weissburgunder Trocken 2008
Weingut Wagner Stempel
Tyskland - Rheinhessen
80304 VSD - kr 137,00 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Lys gul. Fin frisk duft med sitrus og mineraler.
Smak: Fruktig friskt anslag, god syre, en del grønne toner mot slutten, sitter godt. (2008)
Bruksområde: Drikkevin, enklere retter.
Vurdering: En frisk og god vin for de neste to årene. Meget godt kjøp. (2008)
Laget av: 100% Weissburgunder
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(84p)
Battenfeld-Spanier Weissburgunder Trocken Estate 2008
Weingut Carolin Spanier-Gillot
Tyskland - Rheinhessen
10582 VSD - kr 137,90 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
NON DOS
Farge og duft: Lys gul. Veldig innbydende duft av gule frukter, blomster og urter.
Smak: Fruktig anslag, god syre, frisk og fruktig, sitter bra, tørker fint mot slutten. (2008)
Bruksområde: Drikkevin, salater, reker med rømme eller majones.
Vurdering: En fruktig og lettdrikkelig vin som likevel har karakter. Best innen et par år. Godt kjøp. (2008)
Laget av: 100% Weissburgunder
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 5 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷ (80p)
Santa Helena Chardonnay 2008
Viña Santa Helena
Chile - Central Valley
16541 Vectura - kr 299,90 (300cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Farge og duft: Lys gul. Søtlig litt emmen duft med en del blomster og modne gule epler.
Smak: Bløtt anslag, myk frukt, moden men likevel bra friskhet, siter en stund. (2008 BiB)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En ok hvitvin. Verd prisen. (2008 BiB)
Laget av: 100% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 1-3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (79p)
Piat d'Or 2008
Piat Père et Fils
Frankrike - Oc
15638 VSD - kr 99,00 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Podium Wines
Farge og duft: Lys gul. Ren duft med modne gule frukter, snev av mineraler.
Smak: Bløtt anslag, veldig myk med en del sødme, sitter en stund. (2008)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: Bør serveres godt avkjølt. Nå. Verd prisen. (2008)
Laget av: 95% Chardonnay, 5% diverse druer
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 20. februar i Oslo

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret

Den 20. februar er det klart for nok en uforglemmelig aften på Klosteret. Nyt en 5-retters meny med 6 viner fra to av Tysklands beste vinprodusenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her