Legg fisken i fryseren et par timer.
Finkutt ca. 1/3 og kutt resten i tynne skiver.
Finhakk en halv sjalottløk og bland i den hakkede fisken med hvitløk, sesamfrø og gressløk. Smak til med salt og sitronsaft.
Høvle fire lange skiver av agurken og mariner disse i litt sitronsaft, sukker og olje. Rull så disse med kveitetartaren i midten.
Engsyresorbet:
Kok opp 2 dl vann med 1 dl sukker og ½ ts glukose. Avkjøl og tilsett sitronsaften og hakket engsyre. Frys inn og rør jevnlig til det er sorbet.
Kok opp 1dl soppsoyasaus med 1 dl sukker til en fin sirup og avkjøl.
Anrett fiskeskivene og agurkrulladen som på bildet. Topp fisken med noen dråper sitronsaft og litt flaksalt. Legg på 1 god ss med kaviar og legg sorbeten på tilslutt.
Tips:
Hvis du ikke får tak i engsyreblader, kan du bruke sour leaves som selges i asiatiske butikker.
Tips:
Og hvis du ikke får tak i soppsoyasaus, kan du bruke en saltredusert soyasaus.
Se våre andre oppskrifter på sashimi
Her finner du mange deilige retter med kveite
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev