Drikke
Overbevisende californisk vin i taxfreehylla

Overbevisende californisk vin i taxfreehylla

Denne californiske chardonnayen er kanskje ikke den du sparer mest på i taxfreebutikken, men 65 kroner er jo likevel noe.
Aase E. Jacobsen
16 August 2012 - 11:00

Viktigere enn besparelsen er at du benytter sjansen til å smake noe du ikke kjøper til vanlig. Marimar Estate Don Miguel Vineyard La Masia Chardonnay 2008 (55894) er nemlig californisk chardonnay i det øvre kvalitetssjiktet.

Som er godt hevet over imaget californisk chardonnay tidligere slet med – overeiket, overmoden og syresvak. Her er det derimot sitrusfriskhet, godt mineralpreg og velintegrert eik. En god matvin, til grillet sjømat eller kylling. Og det altså til kroner 229 på tax-free.

Inn med morsmelka

Marimar Torres har allerede 20 års erfaring med å lage europeiskinspirert chardonnay og pinot noir i Russian River, Sonoma, California. At hun var godt utstyrt er hevet over en hver tvil, all den tid hun på det tidspunktet hadde jobbet som den lokale salgsrepresentanten for Torres-familien i California. Kunnskap om vinmaking fikk hun inn med morsmelka.

Les mer om andre gode taxfreekjøp her

I Russian River fant hun ideelle forhold for de «kjølige» druesortene chardonnay og pinot noir. Nærheten til Stillehavet sørger for jevn ventilasjon gjennom døgnet og betydelige forskjeller mellom dag- og nattemperaturer. Siden starten har hun konvertert gradvis til økologisk dyrking, fullt sertifisert i 2003, og nå går hun også i økende grad over til biodynamisk dyrking.

Kraftpakke

Om du får mersmak etter turen innom taxfreehylla, finnes en håndfull andre viner fra Marimar på polet.

Blant andre en ueiket chardonnay Marimar Estate Acero Chardonnay 2009 (56921), den ufiltrerte kraftpakken Marimar Estate Dobles Lias Chardonnay 2007 (57377)og Marimar Torres Pinot Noir 2008 (7871).

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her