Drikke
Overbevisende californisk vin i taxfreehylla

Overbevisende californisk vin i taxfreehylla

Denne californiske chardonnayen er kanskje ikke den du sparer mest på i taxfreebutikken, men 65 kroner er jo likevel noe.
Aase E. Jacobsen
16 August 2012 - 12:00

Viktigere enn besparelsen er at du benytter sjansen til å smake noe du ikke kjøper til vanlig. Marimar Estate Don Miguel Vineyard La Masia Chardonnay 2008 (55894) er nemlig californisk chardonnay i det øvre kvalitetssjiktet.

Som er godt hevet over imaget californisk chardonnay tidligere slet med – overeiket, overmoden og syresvak. Her er det derimot sitrusfriskhet, godt mineralpreg og velintegrert eik. En god matvin, til grillet sjømat eller kylling. Og det altså til kroner 229 på tax-free.

Inn med morsmelka

Marimar Torres har allerede 20 års erfaring med å lage europeiskinspirert chardonnay og pinot noir i Russian River, Sonoma, California. At hun var godt utstyrt er hevet over en hver tvil, all den tid hun på det tidspunktet hadde jobbet som den lokale salgsrepresentanten for Torres-familien i California. Kunnskap om vinmaking fikk hun inn med morsmelka.

Les mer om andre gode taxfreekjøp her

I Russian River fant hun ideelle forhold for de «kjølige» druesortene chardonnay og pinot noir. Nærheten til Stillehavet sørger for jevn ventilasjon gjennom døgnet og betydelige forskjeller mellom dag- og nattemperaturer. Siden starten har hun konvertert gradvis til økologisk dyrking, fullt sertifisert i 2003, og nå går hun også i økende grad over til biodynamisk dyrking.

Kraftpakke

Om du får mersmak etter turen innom taxfreehylla, finnes en håndfull andre viner fra Marimar på polet.

Blant andre en ueiket chardonnay Marimar Estate Acero Chardonnay 2009 (56921), den ufiltrerte kraftpakken Marimar Estate Dobles Lias Chardonnay 2007 (57377)og Marimar Torres Pinot Noir 2008 (7871).

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her