Drikke
Overbevisende californisk vin i taxfreehylla

Overbevisende californisk vin i taxfreehylla

Denne californiske chardonnayen er kanskje ikke den du sparer mest på i taxfreebutikken, men 65 kroner er jo likevel noe.
Aase E. Jacobsen
16 August 2012 - 12:00

Viktigere enn besparelsen er at du benytter sjansen til å smake noe du ikke kjøper til vanlig. Marimar Estate Don Miguel Vineyard La Masia Chardonnay 2008 (55894) er nemlig californisk chardonnay i det øvre kvalitetssjiktet.

Som er godt hevet over imaget californisk chardonnay tidligere slet med – overeiket, overmoden og syresvak. Her er det derimot sitrusfriskhet, godt mineralpreg og velintegrert eik. En god matvin, til grillet sjømat eller kylling. Og det altså til kroner 229 på tax-free.

Inn med morsmelka

Marimar Torres har allerede 20 års erfaring med å lage europeiskinspirert chardonnay og pinot noir i Russian River, Sonoma, California. At hun var godt utstyrt er hevet over en hver tvil, all den tid hun på det tidspunktet hadde jobbet som den lokale salgsrepresentanten for Torres-familien i California. Kunnskap om vinmaking fikk hun inn med morsmelka.

Les mer om andre gode taxfreekjøp her

I Russian River fant hun ideelle forhold for de «kjølige» druesortene chardonnay og pinot noir. Nærheten til Stillehavet sørger for jevn ventilasjon gjennom døgnet og betydelige forskjeller mellom dag- og nattemperaturer. Siden starten har hun konvertert gradvis til økologisk dyrking, fullt sertifisert i 2003, og nå går hun også i økende grad over til biodynamisk dyrking.

Kraftpakke

Om du får mersmak etter turen innom taxfreehylla, finnes en håndfull andre viner fra Marimar på polet.

Blant andre en ueiket chardonnay Marimar Estate Acero Chardonnay 2009 (56921), den ufiltrerte kraftpakken Marimar Estate Dobles Lias Chardonnay 2007 (57377)og Marimar Torres Pinot Noir 2008 (7871).

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik fiskerett vil alle ha
Dagens rett
Torskegryte med sitron og pinjekjerner

En slik fiskerett vil alle ha

Torsk, skrei eller annen hvit fisk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her