Drikke
Overbevisende californisk vin i taxfreehylla

Overbevisende californisk vin i taxfreehylla

Denne californiske chardonnayen er kanskje ikke den du sparer mest på i taxfreebutikken, men 65 kroner er jo likevel noe.
Aase E. Jacobsen
16 August 2012 - 11:00

Viktigere enn besparelsen er at du benytter sjansen til å smake noe du ikke kjøper til vanlig. Marimar Estate Don Miguel Vineyard La Masia Chardonnay 2008 (55894) er nemlig californisk chardonnay i det øvre kvalitetssjiktet.

Som er godt hevet over imaget californisk chardonnay tidligere slet med – overeiket, overmoden og syresvak. Her er det derimot sitrusfriskhet, godt mineralpreg og velintegrert eik. En god matvin, til grillet sjømat eller kylling. Og det altså til kroner 229 på tax-free.

Inn med morsmelka

Marimar Torres har allerede 20 års erfaring med å lage europeiskinspirert chardonnay og pinot noir i Russian River, Sonoma, California. At hun var godt utstyrt er hevet over en hver tvil, all den tid hun på det tidspunktet hadde jobbet som den lokale salgsrepresentanten for Torres-familien i California. Kunnskap om vinmaking fikk hun inn med morsmelka.

Les mer om andre gode taxfreekjøp her

I Russian River fant hun ideelle forhold for de «kjølige» druesortene chardonnay og pinot noir. Nærheten til Stillehavet sørger for jevn ventilasjon gjennom døgnet og betydelige forskjeller mellom dag- og nattemperaturer. Siden starten har hun konvertert gradvis til økologisk dyrking, fullt sertifisert i 2003, og nå går hun også i økende grad over til biodynamisk dyrking.

Kraftpakke

Om du får mersmak etter turen innom taxfreehylla, finnes en håndfull andre viner fra Marimar på polet.

Blant andre en ueiket chardonnay Marimar Estate Acero Chardonnay 2009 (56921), den ufiltrerte kraftpakken Marimar Estate Dobles Lias Chardonnay 2007 (57377)og Marimar Torres Pinot Noir 2008 (7871).

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her