Det er ingen grunn til å kjøpe frossen fiskegrateng når du bruker like lang tid på å lage en fra bunnen. Kanskje har du noen rester fra helgens fiskemiddag du kan bruke?
Dagens rett
Fiskegrateng
Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng
Det er ingen grunn til å overlate til andre å lage fiskegratengen. Oppskriften får du her.
Redaksjonen
08 Desember 2020 - 01:00
Hjemmelaget fiskegrateng
Fremgangsmåte
Hvit saus:
- Smelt smør i en kjele ved svak varme. Tilsett hvetemel og rør blandingen jevn.
- Ta kjelen av platen. Tilsett litt og litt av melken og rør klumpfritt mellom hver gang.
- Sett kjelen tilbake på platen og kok opp mens du rører godt. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper, ta av varmen.
Gratengen:
- Legg fisken (torsk, hyse, sei, eller annen hvit fisk) i kokende lettsaltet vann og la den trekke til den er ferdig. Kok makaronien som anvist på pakken.
- Ha makaroni, tinte erter, fisk, salt og pepper i den hvite sausen.
- Skill eggene og bland én og én eggeplomme inn i sausen.
- Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn med en slikkepott.
- Hell blandingen i en smurt ovnsfast form og strø revet ost og strøkavring på toppen.
- Stek gratengen på midterste rille i stekeovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter til den har hevet seg godt og blitt gyllen.
- Server med nykokte poteter og revne gulrøtter/revet eple, evt. rosiner tilsatt litt appelsinjus.
Lyst til å lage en annen fiskegrateng så se her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
81 POENG
Forsiden akkurat nå