I oppskriften er det brukt torsk, men annen type fiskefilet fungerer like godt. Denne retten er dessuten en fin måte å få brukt opp gammelt brød på, og om du har rester av grønnsaker, er det helt supert.
Dagens rett
Gratinert fisk og grønnsaker i form
Foto: (frederique wacquier)
Fiskegrateng kan lages på mange forskjellige måter - denne kan bli en ny favoritt
Enkle ingredienser du har allerede eller finner i nærmeste butikk er basis for denne oppskriften som skiller seg litt fra vanlig fiskegrateng.
28 Februar 2023 - 00:00
Gratinert fisk og grønnsaker i form
Fremgangsmåte
- Sett stekeovn på 180 grader.
- Skjær torsken i serveringsstykker. Smør en ildfast form og dekk bunnen med brødskiver.
- Legg skiver av squash, purre og tomater samt brokkoli i små biter over brødet og dryss litt salt og finhakket dill over.
- Legg fisken over grønnsakene.
- Hell på vann eller hvitvin, fordel smøret over fisken og dekk formen med aluminiumsfolie.
- Bak fisken midt i ovnen til den er ferdig, ca 15 minutter.
- Fjern folien, øk varmen til 200 grader og dryss ost og brødsmuler over fisken. La den stå til osten begynner å smelte og få farge.
Server retten med pasta eller kokte poteter.
Lyst til å lage en annen fiskegrateng så se her
Tips:
Du kan godt bruke fryst grønnsakblanding.
Husk: Tiden i ovnen avhenger av om grønnsakene er fryste og om fisken er iskald.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 279.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
82 POENG
Forsiden akkurat nå