Til denne tartarten kan du bruke mange typer fisk, men aller best blir den med fetere fisk. Østers er jo veldig magert, så fiskefettet trengs. Om du ikke vil bruke oppdrettslaks eller ørret, er kveite eller uer alternativer. De aller mest bærekraftige fiskeslagene er sild og makrell. De kan vi ikke spise nok av - og de fungerer veldig godt i rå form.
Dagens rett
Foto: (Sima_ha)
Skap litt ekstra luksus med en forrett som denne tartaren av fisk og østers
Sushi er én ting, og svært godt, men når det kommer til kombinasjonen av østers og rå fisk - da skapes magi.
27 Januar 2024 - 00:00
Fisk- og østerstartar
Fremgangsmåte
- Bruk renskåret fiskefilet som har vært fryst i minst 24 timer.
- Skjær fileten i bitte små terninger.
- Åpne østersene og ta vare på kraften.
- Kutt østersene opp i like store biter som fisken.
- Bland ingrediensene til tartaren og smak den til med østerskraft, salt og pepper.
- Saus: Rør sammen rømme, kremfløte og wasabi.
- Tilsett frisk presset sitron til sausen tykner litt og ha i finhakket gressløk.
- Bruk en stavmikser til å gjøre sausen jevn.
- Smak sausen til med eventuelt litt mer wasabi.
- Servering: Bruk former eller en kopp til å forme tartaren på hver tallerken.
- Fyll sausen i en kremsprøyte og legg så topper oppå tartaren.
- Pynt med rogn.
- Server med tynne skiver ristet bagett.
Tips: Når du skal tine fiskefilet før bruk, kan du gjøre det raskt ved å legge fisken innpakket i plastpose i kaldt vann. Etter 10-5 minutter.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå