Når du blander røykt ørret til en tartar, får du fram den gode smaken enda bedre. Fordelen er at den kan lages i stand i god tid før dere skal gå til bords. Derfor er den super som forrett i et større måltid, eller som smårett når du er fysen på noe ekstra godt, men ikke helt har budsjettet til sjøkreps, hummer, løyrom eller østers.
Dagens rett
Foto: (Diana Sklarova)
En forrett eller smårett med ørret-tartar setter an tonen for resten av måltidet
Den er superrask å lage og umulig å mislykkes med. Pen å se til er den også. Så her er det vinn-vinn.
20 Oktober 2023 - 23:00
Tartar av røykt ørret
Fremgangsmåte
- Bland majones og creme fraiche, pass på at det ikke blir for tynt.
- Smak til med salt, pepper og lime.
- Tilsett løk og kapers.
- Skjær den røykte ørreten i terninger og bland den forsiktig inn i majonesblandingen.
- Rør også inn den finhakkede purren.
- Fyll blandingen i en rundt form for utseendets del. Løft ut formen. Du kan også bruke en kopp og trykke ut en rund tartar.
- Pynt med agurkstrimmel og revet limeskall.
- Varm smør i panne og stek loffskivene sprø og lett gylne på begge sider.
- Server tartaren med smørstekt toast og rått vaktelegg på siden.
- Alternativ servering:
- Vask salat og legg den i isvann så den blir sprø, rist og tørk den godt.
- Drypp med olivenolje og dryss over litt salt og pepper.
- Legg en skje tartarblanding på hvert salatblad og server med toast.
Tips: Om du bruker rå ørret, må den fryses ett døgn på forhånd.
Har du lyst på en annen tartar så se her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 349.90 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
90 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 295.00 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 219.90 kr Basisutvalget82 POENG
Forsiden akkurat nå