Ukens kake
Om sommeren bytter vi ut kanelbollene med disse vaniljesnurrene
Foto: (Caroline_Tengen)

Om sommeren bytter vi ut kanelbollene med disse vaniljesnurrene

Nybakte boller er alltid velkommen, også til kaffekosen om sommeren. Disse gjør jobben.
11 Juli 2024 - 11:00

Det er kombinasjonen av kardemomme, vaniljekrem og mandelmasse som gjør disse bollene så gode. 

Og det må være ekte vanilje for å oppnå den eksklusive smaken. 

Se alt du kan lage med vanilje

Om du ikke liker mandelmasse, kan den erstattes med marsipan, eller droppes helt. 

Se våre andre oppskrifter på boller med og uten fyll

Vaniljesnurrer

Vaniljesnurrer

Fremgangsmåte

  1. Start med vaniljekremen. Skrap ut frøene i en vaniljestang og kok opp med melk.
  2. Ta ut vaniljestangen. Visp eggeplomme, sukker og maisstivelse luftig. Hell melken i eggeblandingen mens du visper.
  3. Hell tilbake i kasserollen, og kok opp under konstant visping. Ta av platen når kremen har tyknet, og tilsett smøret litt om gangen mens du visper. Sil vaniljekremen gjennom en finmasket sil. Dekk over skålen med plast og la stå i kjøleskapet.
  4. Gjør klar hvetedeigen. Smuldre gjæren i en deigbolle og tilsett melk. Rør til gjæren er oppløst.
  5. Tilsett sukker, kardemomme, smør og nesten alt melet. Kna til deigen er blank og smidig. Tilsett salt og eventuelt spe på med mel. Kna deigen til den slipper bollen. La heve under et klede i ca. 20–30 minutter.
  6. Lag fyllet. Riv mandelmassen og kjør alle ingrediensene i en mikser.
  7. Legg deigen på et melet bakebord og del den i to deler. Kjevle ut hver del til et rektangel og stryk fyllet jevnt utover. Brett deigen på midten og skjær den i strimler. Snurr sammen til ca. 40 snurrer. La dem heve under klede i 40 minutter.
  8. Sett ovnen på 225 °C. Hell vaniljekremen i en sprøytepose og sprøyt vaniljekrem i midten av hver snurr. Pensle bollene med vispet egg og stek dem midt i ovnen i ca. 8–10 minutter. Avkjøl på rist.

Vi byr på flere oppskrifter med snurrer

Se våre andre oppskrifter på boller med og uten fyll

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Taxfree eller polet – denne unike vinen er et like godt kjøp begge steder
+
Ukens vin

Taxfree eller polet – denne unike vinen er et like godt kjøp begge steder

For den drøye hundrelappen mer du må ut med på polet, er vinen signert en fortsatt voksende stjernevinmaker, vel verdt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Basketstjernen som fikk tre stjerner og som lager maten under OL i Paris
+

Basketstjernen som fikk tre stjerner og som lager maten under OL i Paris

Den tidligere basketstjernen Alexandre Mazzia er én av tre franske kokker som skal stå for maten under Paris 2024 Olympic Games. Men det er restauranten AM han helst vil snakke om.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Dagens rett

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus
Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus

Planleggingen starter dagen før, men når kjøttet er vel marinert og paprikasausen ferdiglaget, er middagen rett rundt hjørnet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Taxfree eller polet – denne unike vinen er et like godt kjøp begge steder
+
Ukens vin

Taxfree eller polet – denne unike vinen er et like godt kjøp begge steder

For den drøye hundrelappen mer du må ut med på polet, er vinen signert en fortsatt voksende stjernevinmaker, vel verdt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Basketstjernen som fikk tre stjerner og som lager maten under OL i Paris
+

Basketstjernen som fikk tre stjerner og som lager maten under OL i Paris

Den tidligere basketstjernen Alexandre Mazzia er én av tre franske kokker som skal stå for maten under Paris 2024 Olympic Games. Men det er restauranten AM han helst vil snakke om.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne eggepannen utfordrer selv den beste pizza
Dagens rett
Eggepanne med kylling

Denne eggepannen utfordrer selv den beste pizza

Velsmakende, men enkelt, er stikkord for dagens middagsforslag. Selvsagt følger drikkeforslag til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Dagens rett

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her