Ukens kake
Om sommeren bytter vi ut kanelbollene med disse vaniljesnurrene
Foto: (Caroline_Tengen)

Om sommeren bytter vi ut kanelbollene med disse vaniljesnurrene

Nybakte boller er alltid velkommen, også til kaffekosen om sommeren. Disse gjør jobben.
11 Juli 2024 - 11:00

Det er kombinasjonen av kardemomme, vaniljekrem og mandelmasse som gjør disse bollene så gode. 

Og det må være ekte vanilje for å oppnå den eksklusive smaken. 

Se alt du kan lage med vanilje

Om du ikke liker mandelmasse, kan den erstattes med marsipan, eller droppes helt. 

Se våre andre oppskrifter på boller med og uten fyll

Vaniljesnurrer

Vaniljesnurrer

Fremgangsmåte

  1. Start med vaniljekremen. Skrap ut frøene i en vaniljestang og kok opp med melk.
  2. Ta ut vaniljestangen. Visp eggeplomme, sukker og maisstivelse luftig. Hell melken i eggeblandingen mens du visper.
  3. Hell tilbake i kasserollen, og kok opp under konstant visping. Ta av platen når kremen har tyknet, og tilsett smøret litt om gangen mens du visper. Sil vaniljekremen gjennom en finmasket sil. Dekk over skålen med plast og la stå i kjøleskapet.
  4. Gjør klar hvetedeigen. Smuldre gjæren i en deigbolle og tilsett melk. Rør til gjæren er oppløst.
  5. Tilsett sukker, kardemomme, smør og nesten alt melet. Kna til deigen er blank og smidig. Tilsett salt og eventuelt spe på med mel. Kna deigen til den slipper bollen. La heve under et klede i ca. 20–30 minutter.
  6. Lag fyllet. Riv mandelmassen og kjør alle ingrediensene i en mikser.
  7. Legg deigen på et melet bakebord og del den i to deler. Kjevle ut hver del til et rektangel og stryk fyllet jevnt utover. Brett deigen på midten og skjær den i strimler. Snurr sammen til ca. 40 snurrer. La dem heve under klede i 40 minutter.
  8. Sett ovnen på 225 °C. Hell vaniljekremen i en sprøytepose og sprøyt vaniljekrem i midten av hver snurr. Pensle bollene med vispet egg og stek dem midt i ovnen i ca. 8–10 minutter. Avkjøl på rist.

Vi byr på flere oppskrifter med snurrer

Se våre andre oppskrifter på boller med og uten fyll

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik fiskerett vil alle ha
Dagens rett
Torskegryte med sitron og pinjekjerner

En slik fiskerett vil alle ha

Torsk, skrei eller annen hvit fisk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her