Ukens kake

Jordbær- og vaniljesemifreddo med biscotti

Jordbær- og vaniljesemifreddo med biscotti er deilig i sommervarmen
Foto: (Braun)

Jordbær- og vaniljesemifreddo med biscotti er deilig i sommervarmen

Kjølige desserter er som skapt for sommeren, enten som alternativ til iskrem eller i stedet for kake. Med jordbær blir semifreddoen ekstra sommerlig.
14 Juli 2022 - 11:00

Semifreddo er en mellomting mellom fromasj og iskrem. Og et godt alternativ til begge.

Med god tilgang på friske jordbær, er det jo ikke mer å tenke på, annet enn å sette igang. Men du kan fint bruke bringebær i denne oppskriften.

Jordbær- og vaniljesemifreddo med biscotti

Jordbær- og vaniljesemifreddo med biscotti

Fremgangsmåte

Jordbær- og vaniljesemifreddo:

  1. Bland jordbærene sammen. For best mulig blandingsresultat, bruk hakker/miksertilbehøret og høyeste hastighet
  2. Sett en varmebestandig bolle over en kjele med kokende vann, men pass på at bunnen av bollen ikke berører vannet
  3. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene.
  4. Pisk egg, eggeplommer, sukker og vaniljestang i bollen. Begynn å blande sakte og fortsett å vende i ca 5 minutter til riktig konsistens
  5. Ta bollen bort fra varmen og fortsett å vispe på middels hastighet til den er avkjølt og har nådd riktig tekstur
  6. Bruk en annen bolle og bruk vispetilbehøret og visp fløten til det dannes myke topper og vend deretter forsiktig gjennom eggeblandingen. For å oppnå best resultat, husk å starte på lav hastighet og økt hastigheten mens du pisker
  7. Kombiner halvparten av fløteblandingen med de purerte jordbærene. Alternativt lag jordbærblandingen med den vanlige kremen lagvis i glass. Frys over natten til desserten er stiv
  8. Pynt med friske jordbær og server med biscotti, hjemmebakt eller fra butikken.

Slik lager du biscotti

Se våre oppskrifter på semifreddo

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

å ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Braun

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan du også lage cæsarsalat
Dagens rett

Slik kan du også lage cæsarsalat

Det finnes like mange oppskrifter på denne klassikeren som det finnes kokker. Men noen ting ha de felles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her