Mer enn tørsteslukkere
Det gir en helt spesiell syrlighet som du må venne deg til. Overgangen fra «halvliteren» til en surøl er betydelig, men ikke verre enn at stadig flere lar seg overbevise.
Mange surøl er gode tørsteslukkere, men dette ølet har mye mer enn bare en leskende evne. Fylden og kompleksiteten, blant annet fra 18 måneders fatlagring, gjør at det må serveres i en helt annen setting, med mørt kjøtt og god saus.
Lavere alkohol
Et slikt øl gjør faktisk en vel så bra og ofte bedre jobb enn rødvin. Det renser bedre opp takket være syrestrukturen og har samtidig en mykhet som gjør at det smelter veldig godt sammen med maten. Dessuten har det lavere alkohol – og det kommer jo godt med. En flaske er perfekt for en, men den er så forfriskende at du nok må ha en ekstra på lur.
Det gjelder også Bockor VanderGhinste Oud Bruin (99240) som er en blanding av et klassisk overgjæret mørkt øl, med surøl, som så få modne 18 måneder i fat. Derav navnet Oud Bruin som betyr gammelt mørkt øl.
Fatlagringen sammen med innslaget av surøl bidrar i en syrlig retning, men dette ølet er litt mindre syrlig enn Bockor Cuvée des Jacobins Rouge, er fruktigere i en moden retning og har et tykkere skum. Et øl som er lettere å like for flere, og som passer fortreffelig til et vell av gode kjøttretter, fra lam til kylling. Alkoholprosenten er den samme lave hvilket gjør det lett fordøyelig.