I år er det kokkelandslagets Erling Stenersen Sundal som har satt sammen nyttårsmenyen. Han jobber til daglig på Flavours i Oslo, sammen med hans landslagskollega Tom-Victor Gausdal. Desserten er det Sverre Sætre, nok en kokkelandslagsdeltaker, som har laget.
Selv om rettene kan synes svært avanserte og tidkrevende, er dette oppskrifter du ikke bør ha vanskeligheter med å lage hjemme i ditt eget kjøkken. Eksempelvis kan du gjerne benytte ferdige lasagneplater i stedet for å lage dem selv.
Syltet sild på rugbrød med gulrotpuré, syltede fennikel og stjerneløk
Fremgangsmåte
Fisken legges i liten langform og den kokende grønnsakslaken helles over. Dekk godt med plastfilm og sett til avkjøling til natten over. Ta ut gulrotskivene og press dem gjennom et dørslag til du får en fin puree. Rugbrødet ristes lett i tørr panne.
Legg silden på brødet med de små grønsakene og gulrotpureen på toppen av fisken.
Her er alle sildeoppskriftene du trenger
Se hvordan du lager kryddersilde her
Se hvordan du lager din egen tomatsild her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 252.50 kr Bestillingsutvalget87 POENG
Grillmerket piggvarkotelett på lun potetaioli og "ribolita"
Fremgangsmåte
Piggvaren pensles med olje og krydres med salt og pepper. Grillmerkes så i grillpanne og bakes videre i ovn ved 180 grader i ca. 10 minutter.
Til slutt lager du ribolita slik: Skrell løk, sellerirot og gulrot og kutt dem og aspargesbønnene i staver. Alle grønsaker forvelles. Basilikumen kjøres i blender sammmen med parmesan, olivenolje, hvitløk, salt og pepper til du får en fin og grønn olje. Vend inn grønnsakene og varm svakt opp like før servering.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
83 POENG
Ovnsbakt torskerygg med smågrønnsaker i rekesaus, sopplasagna og parmesanskum
Fremgangsmåte
Torskestykkene brunes godt på skinnsiden i panne med litt olje. Legg dem så over på et stekebrett og stek ferdig i ovn ved 180 grader i ca. 5 min rett før servering.
Rekene pilles og skallet skylles og freses godt i olje sammen med løk, hvitløk og persillekvasten. Rør inn tomatpureen, hell over hvitvinen og kok noe inn. Fyll opp med vann så det dekker rekeskallet og gi det ett oppkok. La trekke i 10 min, sil og kok ned til det er igjen en tredjedel av væsken. Imens skreller du løken, deler dem på langs og fjerner stilken på shitaken.
Fres løk og sopp i litt olje. Rør inn smøret i sausen og smak til med cayennepepper og salt. Vend så inn grønnsakene og de pillede rekene når sausen skal serveres.
Pasta til lasagne:
Kjør alt i kjøkkenmaskin i 20 sekunder. Kna sammen deigen, pakk den i plast og legg den kaldt i ca 2 timer.
Sopplassagne:
Kjevle pastaen på den tynneste innstillingen på en pastamaskin. Skjær opp 8 plater a 13*13 cm. Pastaplatene kokes i kokende vann i ca 2 min. og avkjøles raskt i kaldt vann. Ta ut platene og legg dem på bakepapir så alt vann får renne av.
Spinat, finhakket sjalottløk og sopp freses lett i olivenolje i en stekepanne.
I en annen kjele lager du hvit saus. Smøret freses lett sammen med hvetemel, og melken røres inn i en tynn stråle. Rør til man får en smidig og klumpfri konsistens, nesten like tykk som en grøt.
Vend så inn spinat og sopp. Smak til med salt og pepper. Dette fordeles lagvis mellom pastaplatene i en passende lasagneform. Sett formen kaldt i noen timer så lasagnen setter seg. Skjær den i pene kakestykker som varmes i ovn ved 170 grader til de er gjennomvarme.
Til slutt lager du parmesanskum:
Kok opp fløte og melk med kirsch, vend inn parmesan og smak til med salt og pepper. Skum dette godt med stavmikser like før servering og legg på toppen av lasagnen.
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk
Her finner du mange oppskrifter med torsk
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
85 POENG
Jordbærsuppe med vaniljebavaroise og ingefæris
Fremgangsmåte
Til denne suppen bruker jeg fryste jordbær. Frysing gjør at en får mer saft ut av bærene når de trekker i sukkerlaken.
Kok opp sukker og 3½ vann i en kjele. Tilsett bærene og la det hele trekke i 20 minutter uten at du rører i det. Sil fra bærene. Kok opp.
Pisk fløten til krem, og vend den inn i sausen når sausen er blitt romtemperert. Fyll bavaroisen i ringer som er ca 3 cm i diameter og 3 cm høye og frys dem. Dette tar ca 3 timer.
Ta bavaroisen ut av ringene og sett dem i dype tallerkener. La bavaroisen tine. Fyll kald suppe i skålene og legg en kule ingefæris på bavaroisen.
Flere deilige oppskrifter med jordbær
Slik tar du vare på sommerens bær
Her finner du veldig mange deilige oppskrifter på desserter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
83 POENG