Grillmerket piggvarkotelett på lun potetaioli og "ribolita"
Erling Stenersen Sundal,fra Kokkelandslagets store kokebok, Press Forlag

Grillmerket piggvarkotelett på lun potetaioli og "ribolita"

Fremgangsmåte

Piggvaren pensles med olje og krydres med salt og pepper. Grillmerkes så i grillpanne og bakes videre i ovn ved 180 grader i ca. 10 minutter.

Potetene kokes møre i vann. Sil av vannet og press potetene gjennom et dørslag. Bland egg, sitronsaft og hvitløk og pisk inn oljen i en tynn stråle til majonesen blir tykk. Vend inn de moste potetene og fløten og smak til med salt og pepper. Majonesen varmes svakt opp like før servering, men den må
ikke koke!

Til slutt lager du ribolita slik: Skrell løk, sellerirot og gulrot og kutt dem og aspargesbønnene i staver. Alle grønsaker forvelles. Basilikumen kjøres i blender sammmen med parmesan, olivenolje, hvitløk, salt og pepper til du får en fin og grønn olje. Vend inn grønnsakene og varm svakt opp like før servering.

Sendt inn av Erling Stenersen Sundal,fra Kokkelandslagets store kokebok, Press Forlag

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en festmiddag med kalkun midt i uka
Dagens rett
Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

By på en festmiddag med kalkun midt i uka

Med kalkunfilet får du et lettlaget festmåltid midt i uka. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her