Nytt sommelierkurs
Norsk Sommelier Skole starter et nytt vinkelnerkurs i januar 2007.
Redaksjonen
01 August 2006 - 16:11
Den 16. januar starter Norsk Sommelier Skole et nytt vinkelnerkurs i Oslo. Det er fjerde gang dette kurset avholdes.
Studiet går over to semestre med undervisning en gang i uken over tilsammen 35 uker. Undervisningsformen gjør det enklere for studentene å kunne kombinere studiet med full jobb ved siden av, samt at det gir studentene tid til å kunne fokusere mer på egenstudier mellom hver undervisningsdag.
Norsk Sommelier Skole har som målsetning å utdanne de beste vinkelnerene i Skandinavia.
Studieplanen for 2007 er som følger:
Vårsemester - 17 dager;
En introduksjon til verdens vinproduksjon, brennevin, kaffe, te og sigarer.
Semesteret avsluttes med tentamen samt en blindsmaking.
Høstsemester - 18 dager:
Detaljert innføring i verdens vinproduksjon, øl, mat og vin i kombinasjon, sommelierkunnskap, vinkjellerøkonomi, vinkart, kjøp og salg.
Eksamen består av teori, blindsmaking, praktiske elementer og sommelierkunnskap.
Praktiske detaljer:
Det blir gitt undervisning en dag i uken fra klokken 09.30 til 17.30 over 35 uker fordelt over to semestre. Undervisningen foregår i selskapets lokaler i Oslo sentrum.
Studiet er begrenset til 22 plasser, og alle kandidater som består eksamen vil motta diplom og oppfyller kriteriene for å bli medlem i Den Norske Vinkelnerforening.
Det arrangeres studietur til Verdensmesterskapet for Sommelierer 2007 i Barcelona, med innlagt besøk til Rioja.
Kursavgiften for 2007 berammes til kr 34 000,- .
Forelesere med tyngde
Norsk Sommelier Skole benytter erfarne vinkelnere med lang erfaring fra bransjen som forelesere.
• Dan Lystad - dobbelt Norsk mester for sommelierer.
• Ken Canaiolo Engebretsen - President i Den Norske Vinkelner forening, kursansvarlig.
• Andreas Larsson - Europamester for sommelierer 2004.
• Björnstierne Antonson - Svensk mester for sommelierer.
• Tim Wendelboe - Verdensmester i baristakunst og cupping.
• Jens Beisland - Norsk mester for sommelierer.
• Espen Smith - ølkjenner.
• Jon Ekheim - sommelier.
• Lasse Solum - sommelier.
For mer informasjon og kursplaner tar du kontakt med
Ken Canaiolo Engebretsen på telefon 901 36 883, eller send en e-post.
Forsiden akkurat nå