Nytt sommelierkurs

Norsk Sommelier Skole starter et nytt vinkelnerkurs i januar 2007. 
Redaksjonen
01 August 2006 - 17:11

Den 16. januar starter Norsk Sommelier Skole et nytt vinkelnerkurs i Oslo. Det er fjerde gang dette kurset avholdes.
 
Studiet går over to semestre med undervisning en gang i uken over tilsammen 35 uker. Undervisningsformen gjør det enklere for studentene å kunne kombinere studiet med full jobb ved siden av, samt at det gir studentene tid til å kunne fokusere mer på egenstudier mellom hver undervisningsdag.
 
Norsk Sommelier Skole har som målsetning å utdanne de beste vinkelnerene i Skandinavia.
 
Studieplanen for 2007 er som følger:
 
Vårsemester - 17 dager;
En introduksjon til verdens vinproduksjon, brennevin, kaffe, te og sigarer.
 
Semesteret avsluttes med tentamen samt en blindsmaking.
 
Høstsemester - 18 dager:
Detaljert innføring i verdens vinproduksjon, øl, mat og vin i kombinasjon, sommelierkunnskap, vinkjellerøkonomi, vinkart, kjøp og salg.
 
Eksamen består av teori, blindsmaking, praktiske elementer og sommelierkunnskap.
 
Praktiske detaljer:
Det blir gitt undervisning en dag i uken fra klokken 09.30 til 17.30 over 35 uker fordelt over to semestre. Undervisningen foregår i selskapets lokaler i Oslo sentrum.
 
Studiet er begrenset til 22 plasser, og alle kandidater som består eksamen vil motta diplom og oppfyller kriteriene for å bli medlem i Den Norske Vinkelnerforening.
 
Det arrangeres studietur til Verdensmesterskapet for Sommelierer 2007 i Barcelona, med innlagt besøk til Rioja.
 
Kursavgiften for 2007 berammes til kr 34 000,- .
 
Forelesere med tyngde
Norsk Sommelier Skole benytter erfarne vinkelnere med lang erfaring fra bransjen som forelesere.
 
• Dan Lystad - dobbelt Norsk mester for sommelierer.
• Ken Canaiolo Engebretsen - President i Den Norske Vinkelner forening, kursansvarlig.
• Andreas Larsson - Europamester for sommelierer 2004.
• Björnstierne Antonson - Svensk mester for sommelierer.
• Tim Wendelboe - Verdensmester i baristakunst og cupping.
• Jens Beisland - Norsk mester for sommelierer.
• Espen Smith - ølkjenner.
• Jon Ekheim - sommelier.
• Lasse Solum - sommelier.
 
For mer informasjon og kursplaner tar du kontakt med
Ken Canaiolo Engebretsen på telefon 901 36 883, eller send en e-post.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her