Nyhetene på polet november 2011 - Svakvin, fruktvin og alkoholfritt

Aase E. Jacobsen
02 November 2011 - 13:55

For unødvendig mange av de 73 produktene kommer fra våre naboland. Uten at det bidrar til noe kvalitetsløft. For kvaliteten på en slik lansering ville vært minst like høy om det bare var norske produkter med. Det er ikke minst øl en meget god dokumentasjon på. Også eple- og bærbaserte produkter, både med og uten alkohol. Så her har polfolket gått over bekken etter vann.Vanlige vinnyheter kommer i bakgrunnen med et slikt fokus. Og særlig når kvaliteten på det som lanseres gjennomsnittlig og relativt sett bare kan karakteriseres som grei. Noen lyspunkter finnes dog, og det i det folkelige hjørnet. De beste kjøpene denne gangen er en sjelden petit verdot fra Uruguay, et par fra Côtes du Rhône samt noen røde boksviner.

FIXME: not implemented embed type for object type : <embed VIEW="embeddedoldimage" SIZE="original" CUSTOM:OLDHEIGHT="166" CUSTOM:OLDWIDTH="125">Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Slik ble testen gjennomførtNyhetene som er i salg fra og med 5. november 2011 er smakt av Aase E. Jacobsen i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon. Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. november 2011. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre. Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget november 2011. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen link under hvert produkt i testen.KatalogerFra og med juli 2011 får du ikke lenger produktkataloger i polets utsalg. Kun et låneeksemplar av totalkatalogen er tigjengelig, og denne er dessverre heller ikke tilgjengelig på nett. Apéritif gir deg likevel mulighet til å laste ned denne totale produktkatalogen - samt flere av polets ulike oversikter:• Total produktkatalog for perioden november/desember 2011 (1,55 MB)• Katalog med nyheter i basisutvalget for perioden november/desember 2011 (795 kB)• Liste med nyheter i basisutvalget for perioden november/desember 2011 (71 kB)• Liste med nyheter i bestillingsutvalget for perioden november/desember 2011 (134 kB) Tidligere lister finner du her: http://www.aperitif.no/index.db2?id=141674

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. november 2011. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Gløgg

(84p)
Blossa Vinglögg
Altia Sweden
Sverige
94030 VSD - kr 94,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 2
InterBev
Farge og duft: Dyp kald rød. Godt balansert krydderduft.
Smak: Fyldig anslag, god syre, flott karakter, frisk og god utover, sitter godt, fine kryddertoner, men en tanke søt. (UÅ)
Bruksområde: Gløgg.
Vurdering: En vellaget ferdiggløgg. (UÅ)
Laget av: Rødvin, sukker, nellik, kardemomme, krydder
Alkoholinnhold: 10,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Blanding av bestanddeler.
Bestill her:

÷ (83p)
Snälleröds Glögg
Snälleröds AB
Sverige
10843 Trebuchet - kr 139,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Excellars
Farge og duft: Dyp varm rød. Litt mye nellik.
Smak: Sødmefylt anslag, mye nellik og kardemomme, bra fylde, god sødme, fin friskhet, ganske moden frukt, men god. (UÅ)
Bruksområde: Gløgg.
Vurdering: En ok gløgg. Vel verd prisen. (UÅ)
Laget av: Rødvin (Primitivo), nellik, kanel, ingefær, honning
Alkoholinnhold: 15,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Blanding av bestanddeler, grunnvinen er økologisk dyrket.
Bestill her:

÷ (82p)
Grythyttan Vit Skogs Glögg
Grythyttan Vin
Sverige
94823 Vectura - kr 129,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Farge og duft: Lys gul. Mye kardemomme ui duften.
Smak: Følger duften, overdose med kardemomme, bra sødme og frukt, men tørker noe utover. (UÅ)
Bruksområde: Gløgg.
Vurdering: Litt mye kardemomme, men ok. (UÅ)
Laget av: Epler, bjørkesevje, krydder
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Gjæret eplemost blandes med bjørkesevje og krydder.
Bestill her:

Fruktvin

(85p)
Fejø Cider
Fejø Cider
Danmark
94492 Cuveco - kr 69,80 (37,5cl)
Basisutvalg, kategori 5
Eurowine
Farge og duft: Gullgul. Fin moden duft av epler og eplekjeller, noe mokka og smør.
Smak: Sødmefylt fruktig anslag, fint epleporeg, frisk stil, tørr finish. (UÅ)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En vellaget sider med en del sødme. Best innen et år eller to. (UÅ)
Laget av: 100% epler (Douce Moen, Douce Coet-Ligne, Bisquet, Bedan, Kermerrien, Avrolles)
Alkoholinnhold: 4,7% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Produsert tradisjonelt med 2 md. annengangsgjæring i flasken. Økologisk.
Bestill her:

(84p)
Liersider stille eplecider 2010
Egge Gård
Norge
94563 Cuveco - kr 109,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 2
VINO
Farge og duft: Gullgul. Ren god epleduft med fin siderkatakter.
Smak: Flott syrlighet fra starten, fint perlende preg, god eplekarakter, men ikke veldig kompleks, frisk og god finish. (2010)
Bruksområde: Fet fisk, aperitiff.
Vurdering: En forfriskende og god sider og et godt lavalkoholalternativ. (2010)
Laget av: 100% Aroma-epler
Alkoholinnhold: 7,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell produksjonsteknikk med bl.a. gjæring i ståltanker.
Bestill her:

Alkoholfritt

(86p)
VÅR Eple og Solbær 2010
FellesJuice
Norge
95049 FellesJuice - kr 94,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
FellesJuice
Farge og duft: Dyp rød. Søtlig duft av epler og solbær.
Smak: Saftig og frisk med dempet sødme, veldig god syre, lang ettersmak. (2010)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: Et godt alternativ til rødvin. (2010)
Laget av: 85% epler (Aroma), 15% solbær (Narve Viking)
Alkoholinnhold: na% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ren, ufiltrert fruktmost. Uten tilsatt sukker. Tappet med lett pasteurisering.
Bestill her:

(85p)
Liereple med blåbær
Egge Gård
Norge
94586 Cuveco - kr 79,30 (75cl)
Basisutvalg, kategori 2
VINO
Farge og duft: Klar rød. Fin frisk duft av mørke og røde skogsbær, epler.
Smak: Epler i starten, også en del skogsbær, frisk og god, sitter godt. (UÅ)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: Et friskt og godt alternativ til rødvin av typen barbera. (UÅ)
Laget av: 80% epler, 20% blåbær
Alkoholinnhold: na% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Produsert med basis i friskpresset most, ingen tilsetninger.
Bestill her:

(84p)
Liereple med bringebær
Egge Gård
Norge
94606 Cuveco - kr 79,30 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
VINO
Farge og duft: Kald dyp rød. Flott bringebærduft med noe urter.
Smak: Fyldig anslag, saftig og frisk med lett bringebærpreg, frisk finish. (UÅ)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: Et deilig og friskt alternativ til rød burgunder. (UÅ)
Laget av: 80% epler, 20% bringebær
Alkoholinnhold: na% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Produsert med basis i friskpresset most, ingen tilsetninger.
Bestill her:

÷ (82p)
Eplegløgg med plomme
Egge Gård
Norge
94568 Cuveco - kr 59,40 (75cl)
Basisutvalg,kategori 2
VINO
Farge og duft: Grumsete gyllenrød. Mye kanel og kardemomme samt anis.
Smak: Mye anis i starten, god sødme, fin syre, frisk finish, men anisen tar overhådn. (UÅ)
Bruksområde: Gløgg.
Vurdering: Litt for mye anis. (UÅ)
Laget av: 60% epler, 40% plommer, stjerneanis, laubær
Alkoholinnhold: na% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Produsert med basis i friskpresset most, smaksatt med stjerneanis og laubær, kun naturlig sukker..
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin
Matkurs og vinkurs
Winemakersdinner 14. februar i Oslo

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin

Den 14. februar feirer vi kjærligheten for mat og vin på Vinoteket. Ta med noen du er glad i, eller kom alene og bli kjent med andre mat- og vinentusiaster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her