Nye musserende og hvitviner i november 2009

Ved siden av en svært prisgunstig champagne er det de tre Rheingau-vinene som vekker mest oppmerksomhet blant de hvite denne gangen.
Redaksjonen
06 November 2009 - 13:29

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. november 2009. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Nye musserende

+ (88p)
Diebolt-Vallois Blanc de Blancs Brut
Diebolt Vallois
Frankrike - Champagne
40046 Nafstad - kr 249,40 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Nafstad
Farge og duft: Lys gul. Elegant fruktig duft med modne gule epler, toast og blomster.
Smak: Fruktig anslag, lett sødme fra moden frukt, godt skum, fine syrer, veldig frisk og god utover, sitter godt med masse sitrus i en tørr og god finish. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff, skalldyr.
Vurdering: En veldig frisk men ikke for tørr champagne som tåler fint fire år til. Meget godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 100% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 24 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷ (80p)
Astini Muscat
Latvijas Balzams
EU
15651 VSD - kr 49,90 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Skaulen
Farge og duft: Lys gul. Søt muskatellduft, blomster.
Smak: Fruktig anslag, masse blomster utover, en del sødme, god syre, masse tropisk frukt i finishen som er litt emmen, men ellers en ren og god vin. (UÅ)
Bruksområde: Lette fruktdesserter.
Vurdering: En usedvanlig billig vin. Nå. Godt kjøp. (UÅ)
Laget av: Moscato
Alkoholinnhold: 6,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

Nye hvitviner

+ (89p)
Leitz Rüdesheimer Berg Rottland Riesling Trocken 2008
Weingut Leitz
Tyskland - Rheingau
80362 VSD - kr 179,80 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Record Vinimport
Farge og duft: Lys gulgrønn. En del sødme i duften som er veldig ung fortsatt, mye søte gule epler, fet sitrus, lime og tropisk frukt.
Smak: Bløtt fruktig anslag, veldig myk og fyldig i frukten, veldig god syre, vokser utover, avslutter med flott fruktighet. (2008)
Bruksområde: Gode retter med sjømat eller lyst kjøtt.
Vurdering: En fortsatt svært ung vin som trenger litt mer tid på å åpne seg og som vil utvikle seg videre i minst 10 år. Meget godt kjøp. (2008)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (88p)
Kühn Quarzit Riesling Trocken 2008
Peter Jakob Kühn
Tyskland - Rheingau
80332 VSD - kr 159,00 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Vinarius
Farge og duft: Gulgrønn. Fin innbydende duft med modne epler, snev av tropisk frukt og noe blomster.
Smak: Fruktig anslag, følger duften, en del sødme, fruktig og fyldig, tørr deilig finish, sitter lenge med godt sitrusbitt. (2008)
Bruksområde: Tåler en del smak, sjømat eller lyst kjøtt.
Vurdering: En strålende vin for de neste 6-7 årene. Meget godt kjøp. (2008)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 1 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (87p)
Leitz Rüdesheimer Berg Roseneck Riesling Trocken 2007
Weingut Leitz
Tyskland - Rheingau
80331 VSD - kr 179,80 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Record Vinimport
Farge og duft: Gulgrønn. Aromatisk med noe blomster og mineraler, snev av urter.
Smak: Fruktig anslag, prikker noe, frisk syre, god frukt, lett sødme, tørker godt mot slutten, med mye sitrus i finishen. (2007)
Bruksområde: Sjømat eller lyst kjøtt.
Vurdering: En god vin for de neste fem-seks årene. Meget godt kjøp. (2007)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 7 md. fatlagring, 18 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(86p)
Allandale Semillon 2008
Allandale Winery
Australia - Hunter Valley
10642 VSD - kr 109,90 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Podium Wines
Farge og duft: Lys gul. Delikat sitrusduft, veldig elegant med fine mineraltoner.
Smak: Fruktig anslag, fin fedme, god karakter, tørr god finish. (2008)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En vellykket vin for de neste to årene. Meget godt kjøp. (2008)
Laget av: 100% Semillon
Alkoholinnhold: 10,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(85p)
Forrester Chenin Blanc 2008
Ken Forrester
Sør-Afrika - Stellenbosch
80330 Vectura - kr 147,40 (75cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
VinoVinVinho
Farge og duft: Lys gulgrønn. Småelegant duft med en del mineraler.
Smak: Fruktig anslag, ganske myk med godfrukt, noe bitterhet i finishen. (2008)
Bruksområde: Ikke for sterke asiatiskinspirerte retter.
Vurdering: En lettlikendes vin for de neste to årene. Godt kjøp. (2008)
Laget av: 100% Chenin Blanc
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

(84p)
Epiphany Inspiration 2007
Epiphany Cellars
USA - Santa Barbara
80363 VSD - kr 228,00 (75cl)
Basisutvalg (Særskilt distribusjon)
SR Wine Import
Farge og duft: Gullgrønn. Litt fet duft med noe fat og smør.
Smak: Fyldig anslag, veldig myk syre, noe fat utover, tydelig smørpreg, god fruktfylde, sitter en stund med noe bittertoner fra fatet i finishen. (2007)
Bruksområde: Grillet lyst kjøtt.
Vurdering: En litt moden og fatpreget vin for det neste året. Verd prisen? (2007)
Laget av: 36% Marsanne, 30% Rousanne, 24% Viognier, 10% Grenache Blanc
Alkoholinnhold: 14,7% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 10 md. fatlagring, 4 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker
Dagens rett

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker

Dette lekre fiskemåltidet feirer høsten og alle dens beste råvarer. Dertil serveres hvitvin av minst like høy kvalitet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Heldig er den som har bursdag og får denne servert
Ukens drink

Heldig er den som har bursdag og får denne servert

Jack Daniel's som balanseres med friske bringebær og syrlighet fra tranebær samt toppes med champagne er en bursdag verdig. Den smaker fortreffelig også resten av årets 364 dager.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Park Hotel Vossevangens vinkart fortsatt blant verdens beste

I The World's Best Wine Lists Awards 2024 fikk hotellets vinkjeller hele to priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Med fish and chips til middags blir det fest midt i uka
Dagens rett

Med fish and chips til middags blir det fest midt i uka

Denne fiskeretten kommer til å bli godt mottatt av så vel store som små, og oppskriften er ikke vanskelig å følge heller.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker
Dagens rett

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker

Dette lekre fiskemåltidet feirer høsten og alle dens beste råvarer. Dertil serveres hvitvin av minst like høy kvalitet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her