Hovedrett Medaljong av kylling med sitrongress og lever, panert ballantin, salat av sikori, rosiner og basilikum, potet fondant, sennep- og sitrussauce.
Som avslutning: Lun sjokoladeterte og rømme pepperparfait med bringebærsauce og karamelliserte pærer.
Annenplassen ble Erik Løvold til odel og eie. Løvold som nå arbeider hos Acqua i Oslo, har deltatt flere ganger i NM, så nå kunne han i det minste lukte på seieren selv om juryen understreket at Sundal lå et hestehode foran både Løvold og unge Willy Solvang fra Statholdergaarden i Oslo som i sitt første forsøk måtte nøye seg med bronse.
NM i kokkekunst arrangeres av Kokkenes Mesterlaug i Møre og Romsdal i forbindelse med den årlige Matfestivalen i Ålesund. Målet er å høyne det gastronomisk nivået med utgangspunkt i norske råvarer. De 12 kokkene som stilte i semifinalen var valgt ut blant de mange som hadde sendt inn menyforslag. Kravet denne gang var at hovedretten skulle baseres på kylling og at den skulle legges opp som en tre retters meny til tolv personer.
Foto: Fotograf Hagen, Ålesund.