Som seg hør og bør Norges største nettsted om mat og drikke introduserer nå Apéritif en egen spalte for kokebokanmeldelser. Selv om markedet ikke lenger oversvømmes av nyutgivelser, er det fortsatt stor utskifting i bokhandelens hyller for kokebøker, og det året rundt.
Her er forfatteren av boken 100 år med kokebøker og innehaver av landets mest omfattende samling av kokebøker, Per A. Borglund, i sitt rette element. Ikke bare bruker han (nesten) all sin fritid til å pleie sin samling som i øyeblikket teller 2135 ulike kokebøker og drøyt 5000 eksemplarer, han er i tillegg svært interessert i livets goder, alt fra matauk og tilberedning til inntak.
Fra denne uken vil han jevnlig glede leserne med sin vurdering av det siste innen kokebøker og andre bøker med tilknytning til mat og drikke. Kokebøkene vurderes etter samme skala som Apéritif benytter for drikke, fra én til fem stjerner.