Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.
Mens produsenten Castello di Monsanto betegnes som essensen av classico, lager de med FIXME: not implemented embed type for object type bottle: <embed VIEW="embed-inline" SIZE="original" OBJECT_ID="78128" CUSTOM:OLDWIDTH="" CUSTOM:OLDHEIGHT="" CUSTOM:BOTTLEVIEW=""> essensen av chianti. Altså slik vi helst vil oppleve denne vinstilen, som en saftig og frisk vin med deilig kirsebærpreg, god balanse mellom sødmefull mykhet og lett tanninbitt, og ikke minst god leskende evne.
God matvin
En svært så tradisjonelt fremstilt vin hvor druene kommer fra vinmarker som ligger utenfor Classicos grenser, men fortsatt er det snakk om Monsantos egne.
En god matvin er den også, spesielt til populære bidrag fra det italienske kjøkken som pasta, polenta, risotto, carpaccio og andre småretter.
Til mer feststemte og forseggjorte retter velger jeg imidlertid heller fra Monsantos øvrige og meget interessante portefølje.
Flaskefoto: Roger Kolbu (Apéritif)