Bruschetta med langtidsmodnet norsk spekeskinke
Fremgangsmåte
- Legg tomater og hvitløk på litt aluminiumsfolie, ha over balsamicoeddik, olivenolje og salt. Brett folie over, klem folien godt sammen slik at du får en pakke. Stekes i ovn ved 225 grader i ca 10 minutter.
- Grill loffskivene i panne ved sterk varme, eller i ovn ved 250 grader til brødet har en gyllen overflate. Gni skivene inn med en hvitløksbåt, delt i to. Smør dem med pesto.
- Legg ruccola på brødet. Legg 2 skiver spekeskinke på hver brødskive.
- Legg over bakte tomater og hvitløk, og drypp over olivenolje og balsamicoeddik.
Dette er en perfekt smårett eller forrett, og kan med enkelthet lages på grillen!
Tips: Du kan selvsagt bruke vanlig spekeskinke her, men langtidsmodnet skinke har ekstra god smak og gir det lille ekstra. Dette kan være forrett, smårett, en del av et tapasbord eller noe du lager når du har lyst på noe godt. Hvis du legger til mozzarella eller skjørost - gjerne tilsmakt med friske urter, gir retten enda mer metthetsfølelse.
Her finner du flere gode oppskrifter på bruschetta og smørbrød
Flere deilige småretter til koldtbordet finner du her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
Fenalår med asparges
Fremgangsmåte
- Vask potetene godt, skallet skal sitte på.
- Kok potetene knapt møre i vann. Varm opp oljen og vend dampede poteter i denne. Tilsett salt, pepper og finhakkede urter.
- Skrell nederste del av aspargesen. Kok, stek eller grill den 3-4 minutter til den er knapt mør.
- Anrett asparges med skiver av fenalår rundt på porsjonstallerken eller serveringsfat.
- Server sammen med lune poteter og gjerne flatbrød.
Kan serveres som en av flere tapasretter.
Tips: Fenalår et tradisjonell norsk mat. Kombinert med asparges i denne enkle retten er den en smaksbombe. Denne retten kan brukes som forrett, når du har lyst på noe godt eller som en del av et koldtbord/tapasbord.
By på helnorsk tapas som løfter ethvert koldtbord
Her er rettene du skal lage til tapasbordet
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Grillet asparges med sitronolje
Fremgangsmåte
- Skjær av ca. 1 cm på den nederste, litt grovere delen på aspargesen.
- Vend så aspargesen i olje med presset sitron, dryss over med salt og pepper.
- Legg på grillen like før servering, og la den få en gyllen farge.
- Grilles totalt i 3-4 minutter slik at den fremdeles er sprø og crispy. Drypp over med litt olje og sitron når den er ferdig grillet.
Passer perfekt som tilbehør til all grillmat, men også som en snacks eller en liten forrett.
Her finner du alle aspargesoppskriftene
Her er flere grønnsaksretter for grillen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
83 POENG
-
83 POENG
Blinis med fenalår, rogn og reker som tapas
Fremgangsmåte
- Rør gjæren ut i lunken melk, ca. 37 grader, og tilsett hvetemel. Rør godt. Skill egget, ha eggeplommen og salt i deigen og rør godt.
- La deigen stå til heving i 3-4 timer. Nå skal deigen ha en tyktflytende konsistens. Hvis den er for tykk, kan du tilsette litt melk.
- Pisk eggehvite og krem stivt hver for seg. Vend begge deler forsiktig inn i deigen.
- Stek runde små pannekaker av røren, 7-8 cm i diameter og omtrent 1 cm tykke, på medium til sterk varme.
- Legg blinisene utover et fat eller på tallerkener, og smør en liten teskje rømme på hver.
- Lag tre varianter; en med fenalår, en med rogn og finhakket rødløk og en med reker.
- Pynt eventuelt med friske urter og sitron.
Flere deilige retter med blinis du på prøve
Tapas er en god løsning for festbordet
Slik skjærer du fenalåret
Klassiske retter til tapas finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
Fritert ishavsrøye med dip og salat
Fremgangsmåte
Skjær fileten i fine kvadrater. Paner stykkene først i hvetemel, så i egg og til slutt i pankomel. Friter fisken hurtig til den er gyllenbrun. Oljen er varm nok når det koker rundt skaftet på tresleiven. Server med majonesdip og salat.
Majonesdip:
Pisk eggeplommene med litt vann til de skummer. Tilsett olje gradvis. Når majonesen begynner å tykne tilsettes litt eddik eller sitron. Smak til med krydder og sennep. Serveres straks eller lagres kjølig.
Vask og riv salaten. Legg den i isvann noen minutter før den tørkes og serveres.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 309.80 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
87 POENG
Omelettrull med laks
Fremgangsmåte
- Visp sammen egg og salt og tilsett gressløk.
- Varm en stor stekepanne og smør bunn og sider med smør. Hell i halvparten av røren og vipp på pannen til den er dekket av et tynt lag røre.
- Senk temperaturen og stek omeletten forsiktig på bare en side til den har stivnet. La omeletten gli forsiktig over på et bakepapir og avkjøl. Stek resten av røra på samme måte.
- Finhakk laksen og bland den med kesam.
- Bløtlegg gelatinen, klem ut vannet og smelt én og én plate i litt kokende varmt vann. Rør den flytende gelatinen forsiktig ned i laksekremen. Smak til med salt og pepper og tilsett hakkede urter. Pisk fløten stiv og vend den inn.
- Smør et tynt lag av laksefyllet ut på omeletten og rull den sammen som en rullekake. Sett rulladen kaldt til den stivner og skjær den pent opp før servering.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
87 POENG