Kveite er en nydelig fisk som både kan stekes, grilles, dampes og tilberedes i ovn. Woking er faktisk ekstra gunstig siden metoden innebærer veldig rask varmebehandling. Dermed blir fiskens saftighet beholdt.
Dagens rett
Foto: (godfisk.no)
Nå trenger vi et fiskeavbrekk fra den fete maten, kveite fra wok er både friskt og krydret
Denne middagsretten er fargerik både i smak og utseende. Har du ikke kveite, kan du fin bruke annen fisk.
31 Desember 2023 - 00:00
Marinert norsk kveite i wok
Fremgangsmåte
- Kutt kveitefileten i ca 30 g biter (ca 2x2 cm).
- Legg kveitebitene i kald saltlake i 10 minutter. Skyll dem, og tørk dem på kjøkkenpapir.
- Legg kveitebitene i en marinade av chili, koriander, soyasaus og sesamfrø. La ligge i 2-3 timer.
- Hell av marinaden. Fisken er nå klar til tilbereding.
- Sett woken på og la den bli god og varm. Ha i litt olje og tilsett fisken. Dette kan sprute litt fordi det er litt væske på fisken. La steke i 2 minutter.
- Tilsett løk og stangselleri. Stek i ca. 30 sekunder til og tilsett resten av grønnsakene. Stek raskt i 1-2 minutter.
- Ha i fiskekraft. Kok opp og jevn evt med litt potetmel (hvis ønsket).
- Smak til sausen med soyasaus og evt litt salt.
Server med kokt jasminris, soyasaus og søt chilisaus.
Vi byr på mange andre retter med kveite
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
82 POENG
Forsiden akkurat nå