Norges mest spennende mat- og vinby i en uke

Stavanger VinFest 2001 finner sted 19. - 24. mars 2001. Stavanger VinFest er en årlig vår-festival, og feires hos flere av Stavangers restauranter. Det blir gjestekokker og vinprodusenter, smakinger og kurs. Stavanger VinFest er en folkefest der både vin
Redaksjonen
14 Mars 2001 - 19:00

Restaurantene Craigs Kjøkken, Jans Mat & Vin Hus, Café Italia, N.B. Sørensen og Bevaremegvel sørger for vinfesten som skal være en skikkelig folkefest. Samarbeidspartnere er Norsk hotellhøyskole, som holder sitt årlig Service Forum samme uken, Gastronomisk Institutt, Gladmat Festival og Slow Food Stavanger.

De forskjellige restaurantene skal stå for ulike arrangementer. På listen over inviterte står gjestekokker og vinprodusenter. Det vil bli holdt smakinger, kurs og mer hele uken.

Jans Mat & Vinhus
Jans Mat & Vinhus har fransk uke under VinFest´en. De får besøk at 2 av Frankrikes mest anerkjente kokker: Mr. Hottlet fra 2-stjerners Michel Rostang og Mr. Roth fra 2-stjerners Lasserre. De vil servere en åtteretters Prestige Menu. Alsace-produsenten Paul Zinck og deres norske importør Norex International vil også være til stede. Jans Mat & Vinhus har også åpent til lunch onsdag 21. mars - fredag 23. mars fra kl 12.00 til kl 15.00.

Telefon: 51 85 45 85
Fax: 51 85 45 81
E-post: jan@jans.no
Internett: www.jans.no

Craigs Kjøkken & Bar
Tirsdag og onsdag: Jarle Baer fra Markveien Mat & Vin
Torsdag og fredag: Sven Erik Renaa og Terje Ness (bare fredag) fra Oro (vinner av Bocuse d´Or i 1999)
Torsdag: besøk av Mr. Alessandro Cellai fra Chianti-produsent Castellare.
Lørdag: Rune Pal & Jos Kørner fra restaurantene Klosteret og Fogo i Oslo.
Breivei: Avslutningsfest: "Slantefest" på lørdag.
 
Café Italia
Mandag - onsdag: Konkurranse hvor publikum kan smake Banfi-viner blindt. Premien er en tur til Castello Banfi. Det blir to forskjellige viner hver dag. Vinneren trekkes ut fra de som har flest rette av alle 6 vinene.

Tirsdag: Smaking ledet av Rodrigo Redmont fra Castello Banfi og Cathrine Bramwell fra The Royal Tokaji Company samt importøren Engelstad.

Ondsag: Lunsj kl. 13:00 med Luigi Albano fra Cantine Lungarotti. Det serveres en 4 retters meny som lages i samarbeid med kjøkkensjef Dag Tjersland og sous chef Espen Skogstad.
Importør for Lungarotti i Norge er Gunnar Amundsen AS.

Onsdag - fredag: Baltazar med venner. Kjøkkensjef Dag Tjersland og sous chef Espen Skogstad kommer sammen med "husvennen", skapkokken og matskribenten Hans Petter Uleberg for å lage genuin og kompromissløs italiensk mat.
Med på laget er Signor Ulvestad som skal presentere oljer fra Fattoria di Fubbiano og i tillegg kommer Piemonte-produsent Vajra (torsdag og fredag) samt importøren Moestue Grape Selections. På onsdag kommer Lars Helliesen fra Gaia Wine. Han har ansvar for kveldens vinmeny.

Onsdag: La Tavola del Cuoco "Frutti di Mare"
Torsdag: La Tavola del Cuoco "Piemunteis"
Fredag: Ûltim di "Baltazar"
 
Bevaremegvel / Vannari
Onsdag: Banfi v/ Rodrigo Redmont
Torsdag og fredag: Calle Fegth og Heidi Bjerkan
Også til stede torsdag og fredag er Olivier Blanc fra stjerne-cognacprodusenten Gourmel, samt Norges fremste cognacekspert Jon Arne Bertelsen

Det blir flere vinimportører til stede på Vannari (kjelleren til Bevaremegvel) fra mandag - fredag kl 18.00 - 22.00. Her blir det anledning til å smake en rekke spennende viner til en rimelig pris.
 
N.B. Sørensen
Nede:
Mandag-tirsdag: Christer Berens fra Bølgen & Moi på Høvikodden vil presentere de nye Cuvée Christer Berens-vinene: hans egne viner fra Italia og Frankrike.
Onsdag-torsdag skal det være Champagne fra to topprodusenter, Lanson og Besserat & Bellefon.
Fredag og lørdag blir det vinene fra det kjente vinhusene Maqúes de Cáceres fra Rioja.
Importøren for alle disse en Stenberg & Blom.

Oppe:
Mandag: Banfi samt kjøkkensjefen på NB Sørensen
Tirsdag-onsdag: Gjestekokk Tom Viktor Gausdal (landslaget, tidligere Palace Grill)
Fredag-lørdag: Gjestekokk Fredric Salfrant, opprinnelig fra Grenoble. Han har jobbet på Hansken, Fem Stuer og La Provence. Viner fra Librandi i sør-Italia ved importøren Moestue Grape Selections.
 
Skagen Brygge Hotel
(Stavanger VinFests samarbeidende hotell)

Smakinger hver dag:
Mandag-onsdag: Banfi kl 13-15
Torsdag: Castellare kl 15
 
Gastronomisk Institutt
Mat og vin med fokus på Spania

Kursstart: fredag 23. mars klokken 17.00 - 22.30
lørdag 24. mars klokken 12.00 - 17.00
Pris: kr. 2.300,-
Påmelding: skriftlig pr e- post gastro@gastronomi.no eller pr fax; 51 83 37 94

Målgruppe: Alle som vil vite mer om landet hvor matkulturen og vinproduksjonen er i en rivende utvikling.
Stadig flere oppdager Spanias kvaliteter når det gjelder god mat og drikke. I løpet av kursdagene garanterer vi at deilige tapas skal skylles med tørr sherry. Sjømat fra Baskerland og de nye spennende spanske hvitvinene presenteres. Kurset fokuserer på kombinasjonene, men vel så viktig er det som skjer både i det spanske kjøkkenet og på vingårdene. Fra å være sine latinske naboer underlegne er det stadig flere som får opp øynene for det enkle, men svært velsmakende spanske kjøkkenet.

Valbergtårnet
Tema: Finesse fra Spania under vinfesten
Dato: torsdag 22. mars
Klokken: 1. seating : 18.30 -19.30
2. seating : 20.00 - 21.00
Pris: kr. 300,- som betales kontant ved oppmøte
Påmelding: Skriftlig ved Gastronomisk Institutt per fax nr. 51833794 eller e-postgastro@gastronomi.no

Valbergtårnet kan kanskje ikke sammenlignes med en bodega og faunaen rundt har lite som minner om solsvidd jord hvor druene er så varme som fruktene i en nybakt pai når de modnes. Produktet (sherry) fra Jerez i Spania kan derimot prøves og nytes her.

Knut-Espen Misje og Ole Martin Alfsen fra Gastronomisk Institutt vil på denne dagen presentere ulike typer sherry av fineste sortiment. Her kan nevnes sherry fra Hijos de Rainera Pèrez Marin og Emilio Lustau, som er verdens ledende sherryprodusent .Til denne fine vinen som ypperlig kan serveres bare som aperitiff, vil det bli servert fingermat a la Gastronomisk Institutt. Små retter som også er ideelle til sherry.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj
Dagens rett
Janssons fristelse

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj

Det er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her