Tre av syv priser for beste vinliste til Norge
Foto: (Julie H. Amundsen)

Tre av syv priser for beste vinliste til Norge

Som ett av syv europeiske land stakk Norge av med hele tre av syv toppriser i Star Wine List sin finale i London.
20 Juni 2022 - 15:30

13. juni ble den internasjonale finalen av Star Wine List of the Year avholdt i London, vinnere fra syv forskjellige land konkurrerte om å vinne de internasjonale titlene. Selv om ikke alle land er representert, er det veldig sterkt av Norge å vinne tre av syv kategorier.

Representanter fra Star Wine List, Park Hotel Vossevangen, Territoriet, Skigaarden og president i Norsk VInkelnerforening Liora Levi Foto: Thomas Skovsende

I konkurranse med England, Australia, Danmark, Finland, Sverige og Østerrike, vant altså Norge tre priser. Den gjeveste prisen nemlig «Grand Prix» for beste store vinliste gikk til Park Hotel Vossevangen.

Les mer om Norges største vinkjeller her

Park Hotel Vossevangen har lenge hatt en av Norges største og beste vinkjellere. Kjelleren inneholder over 40.000 flasker og rundt 5000 titler. I 2017 begynte arbeidet med å få kjelleren godt organisert og til og utvikle seg til Nordens beste vinkjeller. Dette ble da godt bekreftet av Star Wine List da de vant den gjeveste prisen i London forrige uke.

I tillegg vant Skigaarden i Hemsedal prisen for beste musserendeliste, og Territoriet fikk en delt førsteplass for beste vinliste for vin på glass.

Skigaarden har en imponerende liste med musserende og spesielt champagne, med rundt 500 forskjellige champagner. Territoriet som holder til på Grünerløkka i Oslo, er en av Norges første vinbarer. Den er intim og koselig, og takket være Coravin kan du få nesten hele vinlisten på glass.

Prisutdelingen er en bekreftelse på at Norge blir bedre og bedre som mat- og vindestinasjon. Star Wine List er en anerkjent guide til Europas og verdens beste vinbarer og restauranter med stort vinfokus, guiden finnes nå i over 30 land

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her