Vinnerretten besto av pannestekt piggvar med sprø rug og marg, grønnsaksterrin med fersk choucrout, smørposjert krabbe og jordskokkrem, blini med sild, potet og løk salat med sennep-pepperot aïoli, cornichons og ribbesjy med nøttesmør.
De fem andre kokkene imponerte juryen med retter basert blant annet på torsk, kveite, klippfisk og kongekrabbe.
I fjor var det Jørgen Koldrup fra Kreativ Catering som gikk av med seieren i Linie Award.
Konkurransen ble arrangert av Arcus AS i samarbeid med Eksportutvalget for fisk, Gastronomisk Institutt og Grand Hotel.
Linie Award ble i år arrangert eksakt på dagen 200 år siden den første seilskuten krysset ekvator med akevitt om bord.
I løpet av tre hektiske timer skulle de seks nordiske finalistene vise juryen hva de kan få ut av norske råvarer fra havet som lar seg kombinere best med Linie Aquavit.
I juryen satt TV-kokkene Melker Anderson og Leila Lindholm fra Sverige og Nikolaj Kirk fra Danmark, Tom Victor Gausdal (sølvvinner Bocuse d´Or 2005 og kaptein for det norske kokkelandslaget), mesterkokk Eyvind Hellstrøm fra Bagatelle, og Norges eneste destillatør Halvor Heuch fra Arcus.
- Vi fikk inn svært mange gode søknader. Linie Award gir en unik mulighet for unge kokker til å markere seg og skaffe seg internasjonal erfaring fra et av verdens beste kjøkken, avslutter Hellstrøm.