Også i år blir det stor østersfest med show og moro, og selvsagt skal du som arbeider som kokk snarest melde deg på som deltaker. Så langt er 25 kokker påmeldt. Kanskje blir det du som vinner og som får reise til Galway i Irland og deltar i VM i østersåpning. Eller kanskje du bare vil ha med deg festen og heie på din favoritt? Uansett kan vi love en ettermiddag utenom det vanlige. Sponsorer for evenementet er A la carte delicatesse (østers), Champagne Bollinger og Guinness samt Peugeot. Premier til vinnerne leveres av Haugen-Gruppen as, Jon Schøning as, Handberg Engros og Bokklubben Mat & Vinglede. Reisen sponses av Select Tours og Apéritif betaler for ledsager. Omega står som tidligere for tidtakingen under mesterskapet.
Konferansier: Arild Skrindo
Vi byr på egenaktivitet i form av petanque, badminton og østersløp. Galleri Bransturp som holder til i annen etage på Madserud Gård holder åpent til 18.00. Utstilling av Roar Werner Eriksens verker.
Olav Nilsson (bildet til høyre) fra Grand Café i Oslo vant fjorårets NM i østersåpning med soleklar margin foran 22 andre deltakere. I løpet av rekordraske 2 minutter 2 sekunder hadde han åpnet 30 østers. Selv etter å ha blitt idømt 10 straffesekunder var seieren sikker foran andreplassen som gikk til veteranen danske Heini Pedersen (midt i bildet til venstre), frilanser. Tredjemann ble debutanten Egil Nordeide fra Østmarkseteren Restaurant (til høyre i bildet).
Konkurransen er nå avholdt
Klikk her for kart over Madserud Gård
1. I de innledende heat velger hver kandidat selv ut 30 østers av typen gigas som den enkelte får anledning til å pusse og arrangere etter eget system før startskuddet for åpningen går. Kandidatene velger selv hvilket åpningsutstyr og beskyttelse som skal brukes. Østersene som må være i mest mulig perfekt stand etter åpning, skal være løsnet fra bunnskjellet og arrangert på mest mulig presentabelt vis før de overlates juryen.
Juryen kan gi bonuspoeng for presentasjon i form av fratrekk for sekunder.
3. I finalen stiller de fem-seks kandidatene (avhengig av totalt antall deltakere) med færrest antall totalsekunder fra innledende runder uavhengig av hvilket heat de stilte i. Finalistene plukker selv ut de 30 østersene de skal åpne i finalen. Juryen benytter de samme kriteriene som i innledende runder. Vinneren blir den som har færrest antall totalsekunder i finalen.
Konkurransen er nå avholdt
Klikk her for kart over Madserud Gård