12 spente kandidater er klare for to spennende finaledager under årets Matfestival den 30. og 31. august. Seks kokker skal i aksjon hver av dagene, og den med høyest poengsum blir kåret som vinner av årets NM i kokkekunst torsdag den 31. august.
Utfordrende meny Oppgaven kandidatene ble stilt overfor var å lage en treretters meny for 12 personer med følgende gitte råvarer.
Forretten skal inneholde minst 60% Stange kylling, og ett av ganityrene skal inneholde kongekrabbe, breiflabb eller kyllinglever.
Hovedretten skal bestå av minst 60% lammerygg med lammelever eller lammenyrer som ingrediens i et av ganityrene.
Desserten er basert på minst 60% norske moreller og thailandsk mango, med lime og Tine kremfløte som akkompagnement.
Finalistene blir bedømt på bakgrunn av mise en place og hygiene, korrekt yrkesmessig håndtverk, anretning og presentasjon, og ikke minst smak. Ved for tidlig eller for sen levering av de enkelte rettene blir det tilkjent en straff på ett poeng per minutt per dommer.
Sterke finalister
Tittelforsvarer Erling Stenersen Sundal, får sterk konkurranse i årets finale. Kokker fra Trondheim i nord til Kristiansand i sør ivrer etter å kunne krone seg med Norgesmestertittelen - det tegner for to spennende dager i Ålesund.
I år markerer Gastronomisk Institutt og Bølgen & Moi seg sterkt med henholdsvis tre og to kandidater til finaledagene.
Finalistene er:
• Even Ramsvik, Gastronomisk Institutt, Oslo.
• Lars Erik Vesterdal, Bølgen & Moi, Lysverket, Bergen
• Lasse Wågbø, Britannia Hotell, Trondheim.
• Bjørnar V. Håkonsrud, Bølgen & Moi, Kristiansand.
• Ronny Haug, Clarion Hotel Royal Christiania, Oslo.
• Ole Edvart Molteberg, Hotell Neptun, Bergen.
• Sebastian Myhre, Gastronomisk Institutt, Oslo.
• Børge Brekke, Bjørnefjorden Gjestetun, Os.
• Jørn Andre Dahl, Nannestad VGS.
• Torbjørn Fjellhaugen, NB Sørensen, Stavanger
• Gunnar Hvarnes, Gastronomisk Institutt, Stavanger
• Erling Sundal - tittelforsvarer, Falcon Crest/Flavours, Oslo
Flotte premier
Vinneren av NM i kokkekunst skal representere Norge i Nordisk Mesterskap i 2007, og han får også med seg en flott pengepremie og en rekke andre flotte premier.
Les mer om NM i kokkekunst 2006
her (klikk), eller les mer om Matfestivalen på
denne siden (klikk).