NM i kokkekunst 2006

Finalistene er klare til NM i kokkekunst under Matfestivalen i Ålesund.
Redaksjonen
28 August 2006 - 12:06

12 spente kandidater er klare for to spennende finaledager under årets Matfestival den 30. og 31. august. Seks kokker skal i aksjon hver av dagene, og den med høyest poengsum blir kåret som vinner av årets NM i kokkekunst torsdag den 31. august.
 
Utfordrende meny
Oppgaven kandidatene ble stilt overfor var å lage en treretters meny for 12 personer med følgende gitte råvarer.
 
Forretten skal inneholde minst 60% Stange kylling, og ett av ganityrene skal inneholde kongekrabbe, breiflabb eller kyllinglever.
 
Hovedretten skal bestå av minst 60% lammerygg med lammelever eller lammenyrer som ingrediens i et av ganityrene.
 
Desserten er basert på minst 60% norske moreller og thailandsk mango, med lime og Tine kremfløte som akkompagnement.
 
Finalistene blir bedømt på bakgrunn av mise en place og hygiene, korrekt yrkesmessig håndtverk, anretning og presentasjon, og ikke minst smak. Ved for tidlig eller for sen levering av de enkelte rettene blir det tilkjent en straff på ett poeng per minutt per dommer.
 
Sterke finalister
Tittelforsvarer Erling Stenersen Sundal, får sterk konkurranse i årets finale. Kokker fra Trondheim i nord til Kristiansand i sør ivrer etter å kunne krone seg med Norgesmestertittelen - det tegner for to spennende dager i Ålesund.
 
I år markerer Gastronomisk Institutt og Bølgen & Moi seg sterkt med henholdsvis tre og to kandidater til finaledagene.
 

Finalistene er:
• Even Ramsvik, Gastronomisk Institutt, Oslo.

• Lars Erik Vesterdal, Bølgen & Moi, Lysverket, Bergen

• Lasse Wågbø, Britannia Hotell, Trondheim.

• Bjørnar V. Håkonsrud, Bølgen & Moi, Kristiansand.

• Ronny Haug, Clarion Hotel Royal Christiania, Oslo.

• Ole Edvart Molteberg, Hotell Neptun, Bergen.

• Sebastian Myhre, Gastronomisk Institutt, Oslo.

• Børge Brekke, Bjørnefjorden Gjestetun, Os.

• Jørn Andre Dahl, Nannestad VGS.

• Torbjørn Fjellhaugen, NB Sørensen, Stavanger

• Gunnar Hvarnes, Gastronomisk Institutt, Stavanger

• Erling Sundal - tittelforsvarer, Falcon Crest/Flavours, Oslo

Flotte premier
Vinneren av NM i kokkekunst skal representere Norge i Nordisk Mesterskap i 2007, og han får også med seg en flott pengepremie og en rekke andre flotte premier.
 
Les mer om NM i kokkekunst 2006 her (klikk), eller les mer om Matfestivalen på denne siden (klikk).

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne suppa både varmer og skaper farge på middagsbordet
Dagens rett

Denne suppa både varmer og skaper farge på middagsbordet

En varm og deilig suppe gjør godt i novembermørket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her