Bransje
Neste Bocuse d’Or-vinner er en av disse dyktige karene?
Foto: (Bocuse d'Or Norge)

Neste Bocuse d’Or-vinner er en av disse dyktige karene?

Seks av Norges beste kokker skal slåss om å representere Norge i Bocuse d’Or 2017.
Redaksjonen
03 September 2015 - 20:44

For dyktig må du være for å komme i betraktning som Norges neste Bocuse d'Or-kandidat. De seks kandidatene til Årets Kokk forbereder seg nå til den norske finalen som finner sted 13. oktober i Mathallen i Oslo. Den som vinner får oppdraget med å forsvare gullet til Ørjan Johannessen fra tidligere i år.

I Bocuse d’Or, også kalt kokke-Ol, som arrangeres annet hvert år i Lyon er Norge den mestvinnende nasjonen etter selveste Frankrike. Men alle de seks er sultne på å dra hjem den sjette gullmedaljen for Norge. Men før det skjer gjenstår mye hardt arbeid.

Les hvordan Ørjan Johannessen forberedte seg til Bocuse d’Or

Alle tidligere norske gullvinnere har vært fra Vestlandet. Også denne gangen er Vestlandet sterkt representert med tre kandidater, men byen som stikker seg mest ut er faktisk Bodø med to kandidater til Årets Kokk.

Årets Kokk-finalistene er:

Jan-Erik Hauge, 25 år, fra Bremanger, jobber på Tango Bar & Kjøkken i Stavanger

Øyvind Bøe Dalelv, 25 år, fra Bodø, jobber på Statholdergaarden i Oslo

Adrian Løvold, 28 år, fra Trondheim, jobber på Storfosna Gods i Trondheim

Christian André Pettersen, 26 år, fra Bodø, jobber på Spiseriet i Stavanger

Adam Schive Bjerck, 26 år, fra Bergen, jobber på Bare Restaurant i Bergen

Christopher W. Davidsen, 31 år, fra Stavanger, jobber på Restaurant Søstrene Karlsen i Trondheim

 

Fra venstre: Christian Andre Pettersen, Jan-Erik Hauge, Adrian Løvold, Øyvind Bø Dalelv, Christopher W. Davidsen og Adam Bjerck.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her