Matkurs og vinkurs

Vinkurs 9. oktober

Møt en av Australias mest berømte vinmakere og smak hans ikoniske viner

Møt en av Australias mest berømte vinmakere og smak hans ikoniske viner

Smak 9 fantastiske viner fra en av Australias beste vingårder. Her får du smake intet mindre en fem klassiske druer fra et annet jordsmonn enn det du kanskje er vant med. Grip muligheten til å dra på denne spennende smakingen.
Julie Helene Amundsen
02 Juli 2018 - 18:37
Sven Kovac

Kevin Glastonbury kommer til Gamle Logen for å presentere Yalumbas viner. 

Deriblant toppvinen Yalumba Octavius som er laget av druer fra noen av verdens aller eldste vinstokker. Du blir dermed en av de første i Norge til å smake denne vinen som har ikonstatus på det internasjonale markedet.

Gå ikke glipp av denne flotte muligheten til å lære mer om vin fra Eden og Barossa Valley

Noen vil si at det er en sterk underdrivelse å kalle Kevin ekspert på Barossa. Han er en av «gamle gutta» som er kjent for å lage klassiske viner. Viner som helt klart reflekterer drue, jordsmonn, klima og sist men ikke minst sunn vinmaking. Denne kvelden vil han øse av sin mer enn 40 års erfaring og lede deg igjennom flere av Yalumbas ikoniske viner.

Eden Valley Foto: DAVID EVANS

Yalumba Winery ble etablert under Victoria-tiden og første vinstokk ble plantet i 1849 av Samuel Smith. Historien er lang og rik, og 6 generasjoner og 150 år senere ledes vineriet i dag av Robert Hill-Smith. Eiendommen ligger i nærheten av byen Angaston i South-Australias Eden Valley i regionen Barossa. I dag er Yalumba regnet som en av landets topp-produsenter, og deres suksess er basert på enkle prinsipper som tålmodighet, samarbeid og nytenkning.  

Ta med deg kjæreste, ektefelle, venner eller kolleger på en uforglemmelig vinopplevelse

For deg som er mellom 18-25 år tilbyr vi nå halv pris på kurset. Benytt koden: UNDER25
OBS: Husk å vise frem gyldig legitimasjon når du ankommer smakingen.

 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik fiskerett vil alle ha
Dagens rett
Torskegryte med sitron og pinjekjerner

En slik fiskerett vil alle ha

Torsk, skrei eller annen hvit fisk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her