Den norske finalen i
Rose's Cup 2010 gikk av stabelen sist søndag på Etoile Bar på Grand Hotel i Oslo, med Morten Setsaas som vinner.
Bartendere fra hele Norge Mer enn 100 bartendere fra hele landet har gått igjennom lokale konkurranser for å representere sin landsdel i den store finalen.
De fem deltakerne representerte henholdsvis Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø, og mikset og presenterte sine finalebidrag foran juryen, og et tallrikt publikum av representanter fra utelivsbransjen.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="oppskrifter">Her er vinneroppskriftene
Ny skalp for Emil & Samuel Det var til slutt Morten Setsaas fra Emil & Samuel og Liquid Engineers som kunne innkassere seieren med sin kreasjon Rose's 'n Sapphire.
Oslobartenderen ble tett fulgt av Odd Ivar Strandbakken fra Trondheim på 2. plass og Ingvar Johannessen fra Bergen på den siste pallplasseringen.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="oppskrifter">Her er vinneroppskriftene
Resultater i Rose's Cup Norsk Finale - Bar Etoile, Grand Hotel - Søndag 26. september 2010 • Vinner Morten Setsaas, Oslo, Emil & Samuel og Liquid Engineers
• 2. plass Odd Ivar Strandbakken, Trondheim, Cafe Vivaldi
• 3. premie Ingvar Johannessen, Bergen, Banco Rotto
• Finalist Elisabeth Kommedal, Stavanger, Broremann Bar
• Finalist Cadre Yngve Hanson, Tromsø, På Byen
Det verdensledende merkenavnet Rose's har en historie helt tilbake til 1867. I spissen av en rekke ulike barmiksere står den velkjente klassikeren Rose's Lime. Rose's Cup arrangeres av Haugen-Gruppen i samarbeid med Bacardi Norge, Bar Etoile og Liquid Engineers.
Juryen i den norske finalen 2010 var:
• Jakob Vallentin (Euopean Export Manager, Hans Just)
• Kristoffer Sandbakken (vinner Rose's Cup 2009)
• Filip Åbom (Barsjef Bar Etoile)
• Scott W. Jacobsen (Haugen-Gruppen AS og Rose's Norge)
Vinnerdrinken Rose's Cup 2010:
Ingredienser
3 cl sukkerlake
2 cl ferskpresset sitronjuice
6 epleterninger
½ fersk vaniljestang
1 cl Rose's Grenadine
Eplebåt
1 bit hel kanelstang
Spiral av sitronskall
Kaneldryss
Fremgangsmåte
Skrell eplet og kutt det i terninger.
Ha seks store epleterninger i en cocktailshaker sammen med vaniljestangen som du splitter i to på langs og skraper ut frøene som du har i shakeren.
Tilsett sukkerlaken og knus dette godt sammen med en barskje eller mudler.
Ha i gin og sitronjuice og fyll shakeren ¾ full med is. Rist godt i noen sekunder til drinken er god og kald.
Finn frem et stort rocksglass og ha i Rose's Grenadine i bunnen, fyll opp med isbiter og dobbeltsil drinken over isbitene.
Pynt med en bit kanelstang med spiral av sitronskall rundt og en frisk eplebåt med et dryss av kanel over.
Slik lages Bombay-ginen
Tips: Ha eplebitene i vann med litt sitron hvis du ikke skal benytte de med det same slik at de ikke blir brune.
I originaloppskriften er cassiabark brukt som pynt, men dette kan være litt vanskelig å få tak i og kan dermed erstattes av kanelstang.
Sendt inn av
Morten Setsaas, Liquid Engineers og Emil & Samuel, vinnerdrink fra Rose's Cup 2010
Fremgangsmåte
Ha bjørnebær og appelsinbitene i et highballglass sammen med sukkerlaken og knus dette sammen med en mudler eller en barskje.
Fyll glasset halvveis opp med knust is og ha i gin og grenadine. Rør rundt og topp opp med knust is.
Ha på bjørnebærlikøren, pynt med friske bjørnebær og ha litt Cointreau på toppen for appelsinsmaken.
Les mer om Rose's i denne artikkelen
Råvare:
Sendt inn av
Odd Ivar Strandbakken, Vivaldi Cafe (Trondheim), 2. plass i Rose's Cup 2010
Fremgangsmåte
Ha ananasbitene i en cocktailshaker sammen med sukkerlaken og knus dette sammen med en mudler eller en barskje.
Ha i brennevinet og vaniljesukkeret og fyll shakeren ¾ fullt med is.
Rist godt i noen sekunder til drinken er god og kald og dobbeltsil drinken over i et godt avkjølt cocktailglass med vaniljesukker på kanten.
Pynt med en skive frisk anans på kanten av glasset.
Råvare:
Sendt inn av
Ingvar Johannessen, Banco Rotto (Bergen), 3. plass i Rose's Cup 2010