Mondovino på Cinemateket

Et år etter at dokumentarfilmen "Mondovino" ble vist for første gang vekker den fremdeles sterke følelser hos vinbransjens aktører, journalister og vinkjennere. Få med deg både film og debatt.
Redaksjonen
31 Oktober 2005 - 17:28

"Mondovino" - en dokumentarfilm av Jonathan Nossiter fra 2003 (135 min.) var blant de offisielt utvalgte filmene på Filmfestivalen i Cannes 2004. Det er en fransk-amerikansk produksjon på fransk-engelsk, samt tekstet på engelsk. Filmen er ikke tidligere vist i Norge.

Resymé
En spennende og medrivende film fra vinverdens kulisser. Dokumentarfilmen "Mondovino" tar oss med til Frankrike og De forente stater, via Italia. Jonathan Nossiter beskriver en konflikt der motstandere og samarbeidspartnere innen vinproduksjon settes opp mot hverandre.

Debatt rundt et glass vin
"Medfører globaliseringen av vinproduksjonen en standardisering av smak?"

Jonathan Nossiter har med denne filmen satt igang en ekte samfunnsdebatt. Etter filmfremvisningen arrangeres en debatt der man, sammen med deltakere som kjenner vinbransjen godt, får anledning til å forfølge filmens tema: globalisering av vinproduksjon og standardisering av smak.

Vi tar debatten på Cinemateket - Bens Café. Debatten vil foregå på engelsk.

Billetter: Pris : kr. 100,-
Medlemmer av Cinemateket og Det franske kultursenter: kr. 80,-
Tlf: 22 47 45 00 (08.00 - 17:00)
Tlf: 22 47 45 89 (17:30 - 21:00)
Bestilling ved henvendelse til Cinemateket - mandag 31.oktober og tirsdag 1. november

Mer informasjon: www.nfi.no/cinemateket og www.france.no

Neste fremvisning av "Mondovino":
Søndag 6. november kl. 20.30 i Cinemateket

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her